Külföldieket is csábít a főnyeremény Hajdú-Biharba

Külföldieket is csábít a főnyeremény Hajdú-Biharba
Minden idők harmadik legnagyobb magyarországi lottónyereményét viheti haza az a szerencsés játékos, aki egyedül találja el mind az öt nyerőszámot.

A telitalálatos szelvény ezen a héten csaknem 3 milliárd forintot érhet. A mesés főnyereményre hétről-hétre egyre többen pályáznak a határon túlról is, a legtöbb külföldi szerencsevadász Romániából és Szlovákiából érkezik.

Szombaton délelőtt fél óra alatt csaknem százan próbáltak szerencsét a magyar-román határ mentén, a biharkeresztesi fogadóirodában. A helyi lottózóban már reggel óta hosszú sorokban kígyóztak a játékoskedvű szerencsevadászok. A 2 milliárd 848 millió forintos főnyeremény 26 hete halmozódik, legutóbb tavaly december 12-én volt ötös a lottón. A hatalmas összeg sokakat átcsábított egy kis ikszelgetésre a határ túloldaláról is. A játékkedv hetek óta folyamatosan nő. Szombaton már minden hatodik fogadó Romániából jött.

Tovább nő

A heti átlagos 3,8 millió szelvény helyett a múlt héten már több mint 6 millió szelvénnyel játszottak a szerencsevadászok. Ez a szám a héten valószínűleg tovább nőtt – mondta szombaton a Független Hírügynökségnek Somorai László, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője.

Az előző hetekhez képest a forgalom 40 százalékkal nőtt, a külföldiek, legfőképpen a Romániából érkezők aránya pedig körülbelül 30 százalékos – mondta Kulcsár Lajos, a biharkeresztesi fogadóiroda terminálkezelője.

38 kilométer pénz

Az a játékos, aki most találja el mind az öt számot, minden idők harmadik legnagyobb magyarországi lottónyereményét viheti haza. Hogy ez pontosan mennyi pénz, azt jól mutatja, hogy ha a mostani főnyereményt tízezres bankjegyekből egymás mellé raknánk, akkor a pénzkígyó hossza 38 kilométer lenne.

A magyar lottórekord egyelőre nincs veszélyben. A legnagyobb hazai nyeremény 2003 novemberében volt. Akkor – 38 hetes halmozódás után – több mint 5 milliárd forintot ért a telitalálatos szelvény.