Közeledik a bronzérem

Ma, vagyis június 12-én idegenben nyert magabiztosan a DVSE felnőtt gárdája a Szolnoki Rozmárok rutinos alakulata ellen. Az első meccs tehát már zsebben van (Varga Attila egymaga 7 gólt dobott), a június 19-én esedékes visszavágó azonban még hátra van. Igaz, az esélyeink finoman szólva is jók arra, hogy megszerezzük az OB II harmadik helyét.

Vízilabda Országos Bajnokság II, helyosztó a bronzéremért, első meccs

2010. június 12. Szolnok

Szolnoki Rozmárok – Debreceni VSE
5-13 (0-3, 1-4, 2-3, 2-3)

DVSE: Mátyás – Szappanos 1, Kelemen 1, Varga A. 7, Kőrösi D. 1, Pillió, Beges 1., Varga P. 1, dr. Vass G. 1, ifj. Borbély, Szentkereszty, Szabó Á. (kapus). Edző: Gyöngyösi András, Kardos Sándor.

Gól emberelőnyből: 1/9, ill. 4/7
Gól ötméteresből: 0/1, ill. –

Gyöngyösi András: Rutinos csapat ellen játszottunk, ám fizikálisan felőröltük őket. Nehezen tudtak visszazárni, és a gólszerzési lehetőségeik is jelentősen lecsökkentek a tempónk következtében. Jól teljesített a csapatom, kapusunk jól védett. Azt hiszem, hogy ez a harmadik hely most már meglesz, és gőzerővel készülhetünk az osztályozóra.

A vízilabda OB II-ben még nem dőlt el, hogy ki lesz a bajnok, valamint a bronzért kiírt párharc is még tart. Ez utóbbinak az első felvonására került sor Szolnokon most szombaton, ahol a DVSE legjobbjai vizitáltak. Előzetesen csak remélték a debreceniek, hogy a fizikum az ő javukra dönti el a meccset, ám ez a valóságban is beigazolódott, vagyis mondhatjuk, hogy nagyon nagy fordulatnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy ennek az idénynek az OB II-es harmadik helyezettje ne a DVSE legyen.

A hazai visszavágóra – amelynek nyolcgólos fórral vág neki a Gyöngyösi-csapat – június 19-én, szombaton déli 12 órától kerül sor a Debreceni Sportuszodában.

Ami az OB I B-be jutásért történő osztályozót illeti, itt a Csabai Csirkefogók VK (Békéscsabáról) lesz a DVSE vetélytársa. A békésiek az OB I B utolsó előtti helyén végeztek, így kerültek össze a debreceniekkel, akik az OB II-ből igyekeznének felfele. Két meccs dönt a feljutásról (vagy a bent maradásról – nézőpont kérdése). A tervek szerint két egymást követő napon csapnak össze a felek, mégpedig június 26-én és 27-én. Aki a két találkozó alapján jobbnak bizonyul, OB I B-s lesz ősztől.

Megjegyzés: egyes médiumok már hírt adtak arról, hogy a DVSE esetleg már most megcélozná a legfelső osztályt, vagyis az OB I-et, magyarán az OB I B-t átugorva egyenesen ott indulna 2010 őszétől. Erre azért lenne lehetősége, mert a legjobbak közt csak 11 gárda vetélkedett legutóbb a kellő 12 helyett, és a jelek szerint senki sem akar feljutni oda. A szövetséggel és nem utolsósorban Debrecen városával zajlanak az egyeztetések ez ügyben, ám ami jelenleg biztos, hogy a DVSE felnőtt alakulata az OB I B-ért vív nagyon fontos párharcot a hónap vége felé.

A többivel kapcsolatban egyelőre kár találgatni, hamarosan elválik, mit hoz a jövő.

Címkék: , ,