Közbiztonsági Háló – eredményes volt a szombati akció

Autósokat ellenőriztek a rendőrök szombaton Budapesten.

Az egyenruhások ezalatt több mint egymillió forint helyszíni bírságot szabtak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint a rendőrök ezzel a Közbiztonsági Háló program eddigi legeredményesebb közlekedési akciónapját könyvelhetik el.

Rendőrök akcióztak szombaton a főváros több pontján is. Ezalatt 172 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, összesen 1 millió 193 forint értékben. Az egyenruhások a szabálytalankodók között 229 büntetőpontot osztottak ki, 16 esetben készítettek szabálysértési feljelentést, 17 alkalommal pedig feljelentésükkel közigazgatási feljelentést kezdeményeztek. Az autók sebességét többfelé traffipaxszal mérték, így az akció alatt összesen 244 gyorshajtó került lencsevégre.

A rendőrök között olyan is akadt, aki egymaga 145 ezer forint helyszíni bírságot szabott ki, kivétel nélkül azért, mert a sofőrök nem vették figyelembe a behajtani tilos táblát. A szabálysértők között voltak, akik a különböző jelző-, vagy tiltó táblákkal tették ugyanezt. Volt, aki lejárt jogosítvánnyal vagy forgalmival közlekedett, de akadtak szabálytalanul előzők, és olyanok is, akik nem kötötték be a biztonsági övet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint a a fővárosi rendőrök a március 1-jétől ismét életbe léptetett Közbiztonsági Háló program eddigi legeredményesebb közlekedési akciónapját könyvelhetik el.

– Független Hírügynökség –