Közbiztonság

Az elmúlt idők eseményeiről kérdeztük a pocsaji polgárőr-vezetőt, Fényi Imrét, aki jó hírekkel tudott szolgálni a témával kapcsolatban.

A közbiztonságról – mely a vezető elmondása szerint jónak, töretlennek mondható fennállásuk óta – , illetve a polgárőrök tevékenységéről, eredményes munkájukról számolt be a Naplónak.

Fényi Imre elmondta, hogy most is vannak jogellenes cselekmények, melyek szezonálisak, (falopás), amelyben az eddigi évekkel ellentétben példátlan jó eredményeket értek el. Több esetben tettek szabálysértési feljelentést különböző szabálysértési ügyekben (ottjártunkkor is éppen falopás ügyben hívták őket).

Beszámolt arról, hogy irányítása alá került a két mezőőr a polgárőrökkel együtt, koordinálja és irányítja őket, így a kül- és belterület komplex ellenőrzésre került, három főt a polgárőrök közül felderítési munkával bízott meg.

Az önkormányzat jegyzőjének hatáskörébe tartozó szabálysértési ügyek felderítésében is segítséget nyújtanak, valamint napi kapcsolatban vannak a pocsaji és a létavértesi határrendészeti kirendeltség állományával is, közös szolgálatokat szerveznek, erősítik az együttműködést.

– Tavasszal kerül sor az iroda, illetve az épület felújítására, melyre bűnmegelőzési pályázaton 8,5 millió forintot nyertünk, így a dolgozók is jobb munkakörülmények között dolgozhatnak – adta hírül a polgárőrvezető.

Nagyné Kelemen Mónika