Következmények az árvíz után: menesztik, aki ártérre adott építési engedélyt

Menesztik az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi Vízügyi Felügyelőség vezetőjét – tudta meg az RTL Híradó.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy Miskolc mellett több nagy bevásárlóközpont is ártérre épülhetett meg. Azt még vizsgálják, hogy az M30-as út megépítésének módja szerepet játszott-e abban, hogy Felsőzsolca víz alá került.

A Miskolc melletti hipermarketet teljesen elöntötte a megáradt Sajó. A környezetvédelmi államtitkár szerint ezen nem is lehet csodálkozni, a bevásárlóközpont ugyanis ártérre épült.

Illés Zoltán az RTL Híradónak elmondta: Ez egy elfogadhatatlan helyzet, amiből az következik, hogy azokat a személyeket, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az áruház megépülhessen, meneszteni fogja.

Vagyis felmond az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi Vízügyi Felügyelőség vezetőjének, és vizsgálja az Észak-magyarországi Felügyelőség munkatársainak a felelősségét. Az államtitkár megvizsgálja azt is, hogy van-e arra jogi lehetőség, hogy az épületeket lebontassa.

A környezetvédelmi államtitkár arra is választ ígér, szerepet játszhatott-e a megépült M30-as autópálya abban, hogy Felsőzsolcát elárasztotta a víz.

 

-Független Hírügynökség-