Köstner Vilmos: Több volt a taktika, mint a játék

A brazilok a kedvencei, de szereti a hollandokat, a németeket, az argentinokat is a labdarúgó-világbajnokságon Köstner Vilmos, a DVSC-Korvex női kézilabdacsapat vezetőedzője.

Köstner Vilmos a Napló érdeklődésére elmondta, hogy nem lát ugyan minden mérkőzést, de figyelemmel követi a dél-afrikai vébét.
A brazilokban játékosságukat, technikai tudásukat, virtuozitásukat dicsérte, hozzátéve, hogy a hasonló erényekre alapozó csapatokat kedveli – mint amilyen a portugál és a spanyol. A német és a holland válogatottnak már régóta szurkol, még Beckenbauer, illetve Cruyff idejében szerette meg ezen alakulatokat, s az esztendők során nem változtatott kedvencein.
Az első csoportkör nagy csalódást okozott Köstner Vilmos számára, mint megjegyezte, több volt a taktika, mint a játék. – Ezek az összecsapások mind lőtt gól, mind színvonal tekintetében elmaradtak a négy évvel ezelőtti világbajnokságtól – vélekedett a lokis lányok mestere.

A második körben javult a nívó

A második körben javult a nívó, s több gólt is láthattak a nézők. – Csodálattal néztem hétfőn a portugálok hét találatát Észak-Korea ellen. Igazán jó meccsekre az egyenes kieséses szakaszban van kilátás – bizakodott a kézilabdaedző, akinek Paraguay, Ghána és Chile játéka is tetszik. Csalódást okozott azonban számára a Brazília–Elefántcsontpart találkozó, elsősorban az afrikaiak játékstílusa, a sok durvaság miatt, továbbá az angolok és az olaszok szereplése.
Kedvenc játékosa Messi, akinek nagy játéktudását emelte ki Köstner Vilmos. – Egyszemélyes csatársorként is elboldogul – jellemezte a kiváló argentint.

 

A legjobb négy közé a brazilokat

A legjobb négy közé a brazilokat, az argentinokat és a hollandokat várja, emellett valamelyik, nagy futballkultúrával rendelkező csapat érhet oda – talán a spanyolok. – A labdarúgás érdekessége abban rejlik, hogy kiszámíthatatlan eredmények születhetnek – fűzte hozzá.

Címkék: , , , ,