Köstner megtartotta székfoglalóját

Köstner megtartotta székfoglalóját
Egyelőre idény végéig tervez az új szakvezető, de lehet szó a folytatásról is.

Normális hangulatú megbeszélésen vagyunk túl, ahol először a vezetők magyarázták el az edzőváltás okát és tényét a lányoknak, majd én szóltam a csapat tagjaihoz – nyilatkozta a Naplónak Köstner Vilmos, azt követően, hogy először beszélt a lokista lányokkal, mint a DVSC-Korvex vezetőedzője. – A mondandóm két részből állt: mit zártunk le és mit kezdünk el az én szerepvállalásommal. Véget kell vetnünk annak a helyzetnek, ami az oka volt az edzőváltásnak, ezért hangsúlyoztam a közösség szerepének fontosságát. Minden játékosnak megvan a helye a csapaton belül, s emellett szükséges egy építő jellegű közösséget alkotnunk.

Komplex edzésekkel

Köstner Vilmos ősztől már a DVSC Kézilabda Kft. alkalmazásában állt – hiszen ő látja el az utánpótlás szakágvezetői posztot –, ám hiába volt a Loki család tagja, nincs teljesen képben a felnőtt csapattal kapcsolatban. – Az én munkám elsősorban az utánpótlás csapatokra koncentrálódott, így a különböző korosztályos gárdákat figyeltem, nem a felnőtt alakulatot. Éppen ezért nem vagyok maradéktalanul felkészült a DVSC-ből, bár a csapat majdnem valamennyi mérkőzését a helyszínen láttam, s a gárda játékával, illetve a játékosok képességeivel azért tisztában vagyok. A szoros ismeretség majd most alakul ki – fogalmazott a DVSC-vel korábban két EHF-kupa győzelmet is begyűjtő tréner.

Köstner elmondta, az igazán nagy erőpróba két és fél hét múlva vár a Lokira, akkor Vácra utazik a csapat, s addig az idő rövidsége miatt nem lehet taktikai változtatásokat végrehajtani a gárda játékában. – Az elődöm munkájából az értékeket ki kell venni – hiszen Bakó Botond irányításával dolgoztak a lányok –, s komplex edzésekkel a küzdőképességet, az agresszivitást, a gyorsabb indításokat és a támadó taktikát fokoznunk szükséges.

A régi-új szakvezető elárulta, a megbízása a felnőtt csapatnál egyelőre idény végéig szól, ám ha sikeres lesz a Loki, és a felek megtalálják egymással a közös hangot, akkor elképzelhető a hosszabb távú munka is.