Könnyű nyári flört, vagy igazi szerelem?

Könnyű nyári flört, vagy igazi szerelem?
A nyaralás különösen alkalmas arra, hogy mesébe illő románcok szövődjenek. Vajon meddig tart az ilyen boldogság? És akarjuk mi valójában, hogy sokáig tartson?

A nyár ugyan kissé rapszodikus, ám ettől még mindenki többet tekintget kifelé az ablakon, és álmodozik jövendő nyaralásáról. Arról a nyaralásról, ahol nincsenek e-mailek és főnökök, viszont van tengerpart, napsütés, bikini és kagyló, vannak romantikus helyek, továbbá még romantikusabb flörtölő félistenek.

Mitől jó a nyári kaland?

Az álmodozás gyakran nem hiábavaló, hiszen a vakáció gondtalanságában könnyen szövődnek alkalmi románcok. És pont ez az, ami miatt ezek a liezonok legtöbbször nem állják ki a realitás próbáját. Könnyen belebolondulunk valakibe, amikor igazán nincs miért aggódnunk, amikor nincs tétje a dolognak, nincs min vitázni, és valahogy nem a klasszikus párválasztási szempontjaink kerülnek előtérbe.

A nyaralás alatt nincsenek számlák, sokszor gyerekeink sem, nem kell szoros napirendhez igazodni, és megkönnyebbülten, mindent-bele alapon vetjük bele magunkat az élet szó szerint naposabbik oldalába. Ezzel pedig nem csak mi vagyunk így, hanem a kiszemelt félisten is, akinek nem esik nehezére a legjobb oldalát mutatnia (ami amúgy is minden kapcsolat elején így van), és igazából nincs más dolga, mint szórakoztatni bennünket.

Érthető, hogy az ember vágyik erre az élményre. Szeretjük azt az adrenalin-bombát, ami ilyenkor átjár bennünket, és jó újra tinédzsernek érezni magunkat, amikor azt tehetjük, amit csak szeretnénk. De vajon tényleg ez a szerelem? Sokak szerint ugyanis az igazi szerelem nem a lelkünkben pattogó tűzijátékról, vagy a szédítő élményről szól. A valódi szerelem csendes – legalább is odabent. Így fontos megkülönböztetni, milyen élménytől mit várhatunk, és tisztában lenni azzal, mire is vágyunk valójában. A nyári románcok fantasztikusak – stresszoldásnak, élménynek. A nyári románcok emlékei azok, amik melegen tartanak bennünket a hideg téli hónapokban. Ám amikor eljön a szeptember, és visszazökkenünk a hétköznapok valóságába, sok csalódás érhet bennünket, ha nem kezeljük helyén a dolgokat.

Lehet tartósítani a vakációs szerelmet?

Amikor már zajlik, késő ezen gondolkozni. Ha nem szeretnénk egy egyszerű kis kalandba belemenni, ha vágyunk a hódításra, de valami komolyabb a célunk, érdemes néhány dolgot megfontolni. Nem arról van szó, hogy az ilyen szerelemből nem lehet igazi párkapcsolat. Épp csak eleve úgy kell nekifogni, ahogy majd folytatni szeretnénk.

A kaland nem elég. Meg kell ismerned valamennyire a másikat ahhoz, hogy el tudd dönteni, egyáltalán szóba jöhet-e hosszú távra. Ez nem olyan könnyű olyan helyzetben, amikor igazából semmire sincs gondotok, de nagy beszélgetésekből sok minden kiderül.

• Beleillik az illető a hétköznapjaidba is? Hogyan éltek? Mik a céljaitok? Merre tartotok az életben? Vajon kijönne a barátaiddal, a családoddal? Ugyanarra vágyik, amire te?
• Van bennetek bármi közös a szexen kívül? Ha nem csak a tengerpart, az éttermi vacsorák, a szórakozóhelyek és a nagy sétálások vannak, meg tudjátok éretni egymást? Tényleg el tudod képzelni, hogy sokkal több időt eltöltsetek egymással?
• Vannak olyan szokásai, amik igazából idegesítenének, ha együtt élnétek? Tesz olyan dolgokat, ami gyanakvásra ad okot az élethez való hozzáállását tekintve?
• Ha nem egy helyen laktok – ami egy nyaralásnál igen gyakori eset -, meg tudjátok oldani a távkapcsolatot? Hogyan fogtok találkozni később? És azután? Lehet vele egyáltalán tervezni?

Természetesen a legfontosabb kérdés az, hogy újdonsült bűntársad egyáltalán akar-e majd továbblépni, vagy ennyi pont elég is a számára. Vigyázz, a férfiak sok mindent képesek elhitetni egy nővel, csak hogy megszerezzék, amire vágynak. Legalább egy hétre… Ne feltételezd, hogy attól, hogy olyan jól megvagytok együtt, ő automatikusan hosszú távra tervez veled. Ezeket jó már előre tisztázni alkalmasint.
És bizony néha jobb ott helyben lezárni a dolgot a turnus végeztével. Sokkal méltóságteljesebb dolog egy szép emlékkel hazatérni, mint hetekig, hónapokig szomorkodni azon, hogy mégsem voltál olyan fontos neki, mint ő neked. Számos hepiend akad az ilyen románcok között. Tudd, mit akarsz valójában, és a tiéd is az lehet. 

Forrás: www.nana.hu