Könnyebben leszünk betegek

Könnyebben leszünk betegek
Debrecen- Az elhúzódó tél, a nyirkos időjárás miatt könnyebben lehetünk betegek, mondta Dr Kovács Lajos háziorvos.

A H1N1 szerencsére nem okozott tömeges megbetegedéseket. Bár a veszély még nem múlt el, a doktor úgy ítéli meg,  szükség van az oltás nyújtotta védettségre. Az elmúlt időszakra leginkább a körül-belül 38 fokos lázzal járó, vírusos illetve a reumatikus betegségek voltak jellemzőek.

Akármennyire is szépnek tűnik az idő, érdemes még hanyagolni a lenge öltözéket, és figyelni a réteges öltözködésre. A téli bezártság és egyoldalú táplálkozás után fokozatosan kell szervezetünket hozzászoktatni a mozgáshoz.

A háziorvos szerint a fiataloknak nem igazán adott a számítógépek világában a mozgás lehetősége, így maguknak kell megteremteni az alkalmat a sportolásra, úszásra. Az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen a test vitaminokkal való feltöltése is. A gyümölcsök közül az alma, banán és a kivi javallottak ebben az időszakban, a különböző multivitaminok, tabletták pedig kiegészíthetik ezt.

Szem előtt kell azonban tartani, hogy a természetes módon bevitt, tehát gyümölcsökben, zöldségekben lévő vitaminokat kell előnyben részesíteni. Amennyiben valaki immunerősítő kúrát szeretne tartani, annak javasolt mindenekelőtt a háziorvosával egyeztetnie.