Köd és pára megyénkben

Köd és pára megyénkben
Milyen idő lesz a héten megyénkben? Hogyan alakul a februári időjárás a továbbiakban?

Csütörtökön éjszaka borongós, párás idő lesz, de számottevő csapadék nem valószínű, kevés, változó, vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat az észak-keleti megyékben. Pénteken borús idő lesz további gyenge, vegyes halmazállapotú csapadékkal. Mérsékelt délnyugati szél fúj.

A jellemző hőmérséklet:

Hajdú-Biharban általában 0, +3 fok körül,
Borsod-Abaúj-Zemplénben -2, 0 fok körül,
Szabolcs-Szatmár-Bereg területén -1, +3 fok körül alakul egész nap.

A távolabbra utazók számára hasznos lehet figyelembe venni, hogy az ország déli részén pénteken napközben átmenetileg elvékonyodik, de este ismét vastagodik a felhőtakaró, és éjszaka Dél-Magyarországon erős havazás, valamint erős északnyugati szélben, erős hófúvás várható. Erre tekintettel a délnyugati országrészbe, városokon kívüli területre autózók vigyenek hólapátot, meleg takarót, meleg teát, élelmet az esetleges elakadásra gondolva.

Szombaton borongós, erősen szeles időben már Északkelet-Magyarországon is átmeneti jelentős havazás valószínű. Vasárnap reggel ködös, napközben változóan felhős-napos ég alatt számottevő csapadék már nem valószínű.

Február 17-től remélhetőleg az évszaknak megfelelőre enyhül az idő, majd – a távoli időszak miatt lényegesen nagyobb bizonytalansággal – a hónap utolsó hetében még nem kizárt egy újabb lehűlés. A bizonytalanság a későbbiekben napról-napra csökken: (www.eumet.hu/homerseklet.html)

Kiegészítő információk:
– az időjárás-előrejelzés bizonytalansága vasárnapig átlagos,
– fronthatás: meleg,
– ma éjfélkor a Holdfázis 5 %-os, csökkenő.

Az előrejelzésésért felelős: Aigner Szilárd.
European Weather Service