“Ütős” pofonpartit tartottak Hajdúhadházon

Akt.:
Nagy csatákat láthattak az érdeklődők
Nagy csatákat láthattak az érdeklődők - © Fotó: Magánarchívum
Hajdúhadház – A DVSC bokszklub saját erőből, saját termében hozott tető alá egy teltházas régiós ökölvívó versenyt Hajdúhadházon.

Az 50 bunyós között olyan nagyságokat is láthattak hazai környezetben öklözni a nézők, mint a felnőtt vb- és Eb-érmes Nagy Tímea – ezzel ő lett az első nő, aki Hadházon hivatalos női mérkőzésen szerepelt – vagy az ifi világbajnoki bronzérmes, idén már első éves felnőtt szupernehézsúlyú, Komor László. Ám teljesen kezdők is ringbe léphettek a fantasztikus hangulatú sporteseményen, amely megmutatta, hogy tömve van Hajdúhadház tehetséges bokszolókkal, a helybéliek pedig imádják ezt a sportot.

Meg se lehetett mozdulni szombaton a Kazinczy u. 2. alatti teremben, amely hétköznapokon a DVSC hajdúhadházi tagozatának tréningjeinek ad otthont, mióta megvásárolta azt Szabó Sándor klubelnök, és kicsinosították. Salánki László vezetőedző és Nagy Tímea remekül megszervezték a szombati pofonpartit néhány helybéli és a DVSC segítségével.

Egerből, a romániai Nagyszalontáról, Nyíregyházáról és több hajdú-bihari klubból (Nyíradony, Berekböszörmény, Debrecen) érkezett a 25 párra való bunyós. Többeket kimondottan tapasztalatszerzés reményében hozott el edzőjük, ám közülük sem vallott senki szégyent. Emellett olyan szikrázó derbikre is sor került, amelyek remek propagandáját adták az ökölvívásnak. A legapróbbaktól a felnőttekig mindenkit megtaláltunk a palettán, s a programból természetesen a lányok sem maradtak ki.

A nagyobbacska tornaterem méretű helyiségben régen tapasztalt hangulat uralkodott, s ami szembetűnő volt, sportszerű bunyó mellet sportszerű szurkolást hallhattunk végig, bárkik is néztek éppen farkasszemet a szorítóban. Nem mellékesen utána sem vált csatatérré a környék.

A meccsek elvileg bemutató jellegűek voltak, az ökölvívás népszerűsítése jegyében, de azért aki ott volt, az érezte, hogy itt senki sem veszi fél vállról a maga csatáját.

Egy hét múlva, szeptember 12-én Körösszakál ad otthont a hagyományos Berek Kupának, amelyet szintén DVSC rendez.

– Koppányi Szabolcs –