Jutalék megszerzése érdekében hamisított szerződést az üzletkötő a vád szerint

Debrecen, Hajdúszoboszló – A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat az ellen az üzletkötő ellen, aki az egyik ügyfele lakás-előtakarékossági szerződését hamisított aláírással azért módosította, hogy jutalékot és bónuszpontokat szerezzen – áll a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség közleményében.

A tájékoztatás szerint a vádlott 2017. június 16-án kötött lakás-előtakarékossági szerződést egy hajdúszoboszlói férfival. Mint írják, a szerződés szerint az ügyfél több mint hárommillió forinthoz jutott volna hozzá a futamidő végén.

Az üzletkötő 2017. december 11-én az ügyfél tudta és beleegyezése nélkül a szerződés összegét jelentősen felemelte annak érdekében, hogy kötési jutalékot és a munkahelyen belüli besorolását előmozdító karrierpontot szerezzen – áll a híradásban. A közleményből kiderül: a vádlott a módosító dokumentumokat maga írta és az ügyfél helyett, annak nevében aláírta, majd azokat a budapesti központba továbbíttatta, ahol a szerződésmódosítást 2017. december 19-én végrehajtották.

A vádlott a közel ötvenezer forint összegű számlanyitási díjkülönbözetet és szerződésmódosítási díjat maga fizette meg a pénzintézetnek. A szerződésmódosítás folytán a munkáltató közel negyvenezer forint kötési jutalékot utalt a vádlottnak és közel 50 karrierpontot számolt el.

Az ügyfél 2018 júniusában megszüntette a lakás-előtakarékossági szerződését.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.