Június végén cserélik a Széchenyi utcai vízvezetéket, a forgalmat is korlátozzák

2013 őszén nagy csőtörés bénította meg a Széchenyi forgalmát
2013 őszén nagy csőtörés bénította meg a Széchenyi forgalmát - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az elmúlt egy hétben két helyen is gond volt a csövekkel, a vízmű inkább megelőzi a nagyobb problémát. Egy hónapig dolgoznak majd.


Az önkormányzat által megrendelt aszfaltozási munkákkal összhangban a Debreceni Vízmű Zrt. felülvizsgálta a 2016. évi vízhálózati rekonstrukciós tervét, és előrehozta a Széchenyi utcai vízvezeték rekonstrukció megvalósítását. A rekonstrukciót az indokolja, hogy az új aszfaltréteget lehetőleg öt éven belül ne kelljen felbontani.

Az elmúlt napok eseménye bizonyították, hogy a rekonstrukció indokolt, annak ellenére, hogy a vízvezeték KM-PVC műanyagcsőből épült az 1970-es években. Az kiderült az utóbbi napokban, hogy az első generációs csövek az elvárt minimális 50 éves élettartamot nem tudják teljesíteni: május 15-én a Piac utcai kereszteződésben hasadt fel a cső kb. 8 centiméter hosszan, csütörtök hajnalban pedig az előző hibahelytől kb. 30 méterre 1 méter hosszan hasadt végig a vezeték – olvasható a vízmű honlapján. A hibák kijavítását a Debreceni Vízmű Zrt. néhány óra alatt elvégezte mindkét esetben, de sajnos az úthelyreállítási munkák technológiai időszükséglete, a beton útalap szilárdulása, az aszfalt kötési ideje nem teszi lehetővé, hogy a 3-4 nap minimális kötési időt tovább lehessen rövidíteni.

A rekonstrukciós tervek keretében 360 m vezeték kerülne kicserélésre, az érintett vízbekötések felújításával, tolózárak, és tűzcsapok cseréjével együtt. A rekonstrukció tervezet értéke 27 millió forint lesz, amit a Debreceni Vízmű Zrt. saját forrásaiból biztosít. A rekonstrukció várható kezdési időpontja június vége, a kivitelezés várható időtartama 1 hónap lesz, ami alatt a forgalomkorlátozásra kell készülni.

A vezetékjavítással, és a későbbi rekonstrukcióval járó kellemetlenségekért a vízmű elnézést kér a fogyasztóktól és a közlekedőktől is.
hirdetés