Június közepéig nem jár a vonat Sárospataknál

Sárospatak térségében a menetrend szerinti autóbusz közlekedés zavartalan. A megcsúszott vasúti pálya, amit a folyamatosan tartó esőzések miatt nehér helyreállítani. Ennek következtében Olaszliszka – Tolcsva vasútállomás és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok bonyolítják le az utasforgalmat – kaptuk a tájékoztatást Tóth Ernő, sárospataki BORSOD-VOLÁN állomásvezetőtől…

A MÁV Starttól kaptunk a megerősítést, előreláthatóan június közepéig biztos, hogy fennáll ez a helyzet. A pénteki és a vasárnap délutáni megnövekedett utasforgalom miatt, közlekedtetett kettő darab autóbuszt a MÁV Start további autóbuszoknak a bérlésével növelte meg.

Ez azt jelenti, hogy péntek délutántól, tehát 11:45 és este 21:30 között további kettő darab vonatpótló autóbuszt állítunk be az említett Sátoraljaújhely és Olaszliszka – Tolcsva viszonylatban, ami úgy gondolom, hogy a személyszállítást zavartalanul le fogja bonyolítani.

Változás, hogy az egyik távolsági járatot, ami az Aranyosi völgyön keresztül Miskolcra közlekedik, csak Szerencsig engedték. A vonatpótló járatok esetében késések tapasztalhatók.

Forrás: sarospatak.hu