Június első felében kerülhet a költségvetés az Országgyűlés elé

Budapest – Várhatóan június első felében terjeszti be a kormány az Országgyűlésnek a 2019-es költségvetés tervezetét – közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a Gazdasági Kabinet Varga Mihály vezetésével keddi első ülésén áttekintette az elkövetkezendő időszak gazdaságpolitikai kérdéseit.

Varga Mihály a testület ülését követően elmondta: az első ülés legfontosabb témája a költségvetés tervezése volt, ami a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is tavasszal történik.

Ez változatlanul a kiszámíthatóságot és a tervezhetőséget erősíti, hiszen minden érintett már fél évvel korábban láthatja a költségvetési mozgásterét – tette hozzá.

Az elkövetkezendő hetekben ölt formát a dokumentum, amelyet – minden jogszabályi garancia betartása mellett – előbb a kormányzati fórumok tárgyalnak, majd a Költségvetés Tanács véleményével együtt kerül az Országgyűlés elé – tájékoztatott a pénzügyminiszter.

A Gazdasági Kabinet tagjai: Varga Mihály gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter, Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

– MTI –