Junior világbajnoki és Eb-helyezés a DVSC bokszolóitól

Nagy Angéla
Nagy Angéla - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Május közepén Nagy Angéla Tajvanon a korosztályos vb-n, míg klubtársa, a szintén Salánki László által a DVSC hajdúhadházi szekciójában edzett Lakatos Máté Ukrajnában a junior Európa-bajnokságon nyert egy-egy meccset. A magyar válogatott szakmai stábját erősítette a hajdúsámsoni HISE vezetőedzője, Máté Attila is.

A dobogóra lépés nem jött össze a két tehetséges bokszolónak, mivel a legjobb nyolcból nem jutottak tovább, ám főleg a csupán tizenegy hónapja bunyózó Angéla, de az ugyancsak nagy ígéret Máté esetében is szép eredmény, hogy világversenyen a klub és a térség hírét öregbítették.

Nagy Angéla (52 kg) az első körben egy hazai versenyző ellen kezdett, ám hiába tartott már ekkor a szakmai stáb attól, hogy talán túl nagy falat lesz neki éppen egy otthon bokszoló lányt (Lin Chiao-Ling) legyűrnie, hiszen Angi nagyon meggyőzően tudatosította mindenkiben, hogy ki a jobb. A második menetben le is léptették vetélytársát, köszönhetően a hajdúsági hölgy szűnni nem akaró rohamainak. A következő falat azonban megakadt Angéla torkán. A később a döntőbe jutó indiai Mandeep Sandhu pontozással verte őt.

Lakatos Máté (60 kg) az Eb nyitányán cseh fiatalt (Jakub Suba) győzött le egyhangú pontozással. A kezdetben az ütőtávot nehezen találó Máté amint ráérzett a bokszra elég simán verte ellenfelét, s jutott a nyolc közé. Ezt követően a fehérorosz Aliksandr Filipovich következett, de hiába hajrázott remekül Lakatos, a mérkőzés eleji bealvása pontozásos vereséget eredményezett.

– Koppányi Szabolcs –