Junior uszonyosúszó Eb: újabb négy magyar érem

A magyar válogatott
A magyar válogatott - © Fotó: NVESZ
Isztambul – Az Isztambulban zajló junior uszonyosúszó Európa-bajnokság második napján egy ezüst- és három bronzérmet gyűjtöttek a magyar fiatalok. A hétfői három éremmel együtt így már hétnél tart a 14 fős Eb-csapat, amelyből Hamlin Dorothy már háromszor is dobogóra – annak második fokára – állhatott – olvasható a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) közleményében.

Akárcsak a nyitónapon a lányok 100 méteres uszonyos gyorsúszó számában, 200-on is két magyarnak került a nyakába érem. A kaposvári Hamlin Dorothy ezúttal is a második helyen végzett, csak most Stadler Csenge ért célba mögötte harmadikként.

us1Hamlin Dorothy és Stadler Csenge | Fotó: NVESZ

A fiúknál ugyanebben a számban Lengyeltóti Bence is felért a dobogóra, és szintén a harmadik helyet szerezte meg – ráadásul remek junior országos csúccsal – Kiss Blanka a 100 méteres búvárúszás döntőjében.

Bravúros módon a lány 1500 felszíni úszás során két magyar is országos rekordot ért el. Ez úgy volt lehetséges, hogy Hajnács Lili megjavította az eddig fennálló junior csúcsot, míg az ifjúsági korú létére a válogatottba került Varga Jázmin időeredményével az ifi országos rekordot írta át.

Junior uszonyosúszó Európa-bajnokság, a 2. nap magyar eredményei:

  • Lány 100 m búvárúszás: 3. Kiss Blanka (junior országos csúcs)
  • Lány 1500 m felszíni úszás: 4. Hajnács Lili (junior országos csúcs), 6. Varga Jázmin (ifjúsági országos csúcs)
  • Lány 200 m uszonyos gyorsúszás: 2. Hamlin Dorothy, 3. Stadler Csenge
  • Fiú 200 m uszonyos gyorsúszás: 3. Lengyeltóti Bence, 7. Kocsis Marcell
  • Lány 200 m felszíni úszás: 6. Kothencz Petra