Junior kori-vb Debrecenben: ez lesz a végleges magyar csapat

Junior kori-vb Debrecenben: ez lesz a végleges magyar csapat
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A hétvégi bécsi verseny után az utolsó kérdés is eltűnt a magyar csapat kijelölésének útjából.

A férfiak külön versenye Böröcz Máté sikerét hozta, aki a háromból két válogatót nyert és mindhárom alkalommal a rövidprogram után a legjobb pozíciót szerezte meg a magyarok között. Így ráesett a választás. Ezek után Engi Klára, a MOKSZ pontozásos ágazat sportigazgatója kihirdette a március 14 és 20 között Debrecenben megrendezendő junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságra nevezett magyar csapat névsorát – közölték a szervezők csütörtökön.

Női egyéni:

Tóth Ivett

Tartalék: Medgyesi Fruzsina

Férfi egyéni:

Böröcz Máté

Tartalék: Maszljanko Alexander

Jégtánc:

Wei Kimberly – Fourati Ilias
Marton Villő – Semko Danyil

Tartalék: Jakucs Hanna – Illés Dániel

A versenyzők elé állított célokról Engi Klára így nyilatkozott a versenyszámokról:

Egyéni női: Tóth Ivett a legreménytelibb és a legrutinosabb a csapatban. Az idei Eb 11. hely után, bár a junior mezőny tűnik nehezebbnek, tőle várjuk a legkiemelkedőbb helyezést. Cél: a döntőbe kerülés.
Egyéni férfi: Böröcz Máté, a legtapasztalatlanabb még az újoncok közt is. Nagyszerű ugró, az idei évben először sikerült neki a tripla Axel edzésen, viszont a program kivitelezésén még sokat kell dolgoznia. Cél: hibátlan rövid programmal meggyőző bemutatkozás.

Jégtánc: szintén újoncok, az idei a bemutatkozási év a számukra. Wei Kimberly- Fourati Ilias és Marton Villő- Semko Daniel, mindkét pár előtt 3-4 junior év áll még. Cél: az egyik pár döntőbe kerülése, azaz a kűr futása már óriási teljesítmény lenne.