Junior kézilabda-vb: kemény hétvége vár a mieinkre

Akt.:
Tóvizi Petra akcióban a portugálok elleni meccsen
Tóvizi Petra akcióban a portugálok elleni meccsen - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Szombaton és vasárnap az A-csoport első helye lesz a tét a magyar válogatott számára a 21. női junior világbajnokságon. Golovin Vlagyimir tanítványai szombaton Montenegró (13.30), vasárnap pedig Norvégia ellen (18.00) lépnek pályára.

Elefántcsontpart visszalépése miatt megváltozott a magyar válogatott programja, csütörtökön mérkőzés nélkül maradtak a lányok, a szakmai stáb igyekezett tűzben tartani a keretet. Ebben segített Nagy László látogatása. A Veszprém klasszis jobbátlövője találkozott a magyar válogatott tagjaival, s a lányokkal együtt nézte meg az A-csoport csütörtök esti rangadóját, a Norvégia–Montenegró mérkőzést, amelyet az északiak magabiztosan nyertek meg 31–20-ra. Nagy László elmondta a játékosoknak, hogy élvezzék a hazai világversenyt, ne érezzenek magukon nyomást, győzelmi kényszert, még a nehezebb pillanatokban sem, hiszen együtt bármire képesek lehetnek.

A magyar együttesre szombaton és vasárnap vár a csoportkör két legnehezebb találkozója sorrendben Montenegró és Norvégia ellen.

Nem örülök neki, hogy Elefántcsontpart visszalépett, hiszen a csapatnak szükség lenne a meccsterhelésre”

– fogalmazott Golovin Vlagyimir. „Most megint volt két nap pihenőnk, és ez mindenképpen gond, hiszen az már az eddigiekből is kiderült, hogy a játékosoknak szükségük van a világversenyen szerzett rutinra, minden pályán töltött perc számít. Az a célunk, hogy minél jobb formában legyünk az egyenes kieséses szakaszra.”

A csoport eredményeinek alakulását figyelve kiderül, hogy a magyar csapatnak legalább egy pontot kellene szereznie Montenegró ellen, ahhoz, hogy vasárnap reális esélye legyen a csoportelsőség megszerzésére.

– Hatalmas motivációt jelent számomra a világbajnokság, különösen az, hogy hazai pályán játszhatok – fogalmazott a junior válogatott debreceni beállósa, Tóvizi Petra.

Most következik a két legkeményebb csoportmeccsünk. Remélem, a hétvégén sokan szurkolnak majd nekünk a Főnix Csarnokban!”


A magyar válogatott hétvégi programja

Július 7. szombat 13.30

Magyarország–Montenegró

Július 8. vasárnap 18.00

Magyarország–Norvégia

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők arra kérik a szurkolókat, hogy a sorban állás elkerülése érdekében az online jegyvásárlást részesítsék előnyben. Jegyeket elővételben ezen az oldalon vásárolhatnak, s akik így vették meg belépőjüket, azoknak a Főnix Csarnokban külön beléptető pontot alakítanak ki a gyorsabb bejutás érdekében. Aki mégis a helyszínen szeretne belépőt vásárolni, azokat arra kérik, hogy érkezzenek időben. A pénztár szombat másfél órával a magyar meccs kezdése előtt, 12.00-kor kinyit, s a jegy megvásárlása után a Főnix és a Hódos Imre Sportcsarnok között található szurkolói faluban eltölthetik az időt, sőt a belépő ellenértékeként egy üdítőt vagy sört is elfogyaszthatnak.

Vasárnap pedig már délelőtt elkezdődik a program, reggel 9 órakor nyit a pénztár a Főnixben.


Debrecen - Elefántcsontpart visszalépése miatt kissé átalakult a magyar válogatott programja a 21. női junior kézilabda-világbajnokságon. A mieink csütörtökön meccs nélkül maradtak, s így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a magyar válogatott a torna első hat napján mindössze kétszer lép pályára, mí...