Junior kézilabda-vb: a közönségnek is játszanának

Három góllal verték a brazilokat
Három góllal verték a brazilokat - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Vasárnap világszínvonalú megnyitóünnepséggel kezdődött meg Debrecenben a női junior kézilabda világbajnokság. A 24 csapatos torna első meccsét Magyarország és Brazília játszotta a Főnix Csarnokban, több mint 3000 néző előtt.

A mieinken látszott a hatalmas bizonyítási kényszer, sok hibával játszottak a jól küzdő dél-amerikai válogatott ellen. A második félidő derekán aztán beindult a gépezet, s végül különösebb izgalmak nélkül nyert 27–24-re Golovin Vlagyimir csapata.

– Jobb játékra számítottam, talán az első meccs okozta izgalom miatt volt a vártnál gyengébb a teljesítményünk – mondta a mérkőzésen nyolc gólig jutó Klujber Katrin.

Ennél mind védekezésben, mind támadásban sokkal többet tudunk. A lényeg, hogy győzelemmel kezdtünk”

– tette hozzá.

A magyar válogatott legközelebb július 4-én, szerdán 18 órakor lép pályára a Főnix Csarnokban, ahol Portugália lesz az ellenfél.

– A győzelemnek örülünk, egy ilyen hosszú világversenyen fontos a jó rajt – fogalmazott a magyar válogatott szövetségi edzője, Golovin Vlagyimir. – A lányok ritkán kézilabdáznak ilyen közegben, ilyen sok néző előtt. Jó játékkal akartunk kezdeni, félhelyzeteket vállaltunk el, ebből jöttek a hibák. Az eredményesség mellett a közönséget is szeretnénk kiszolgálni, hiszen a világbajnokságon minden tökéletes, a mi dolgunk, hogy a hússzor negyvenméteres pályán megmutassuk, mit tudunk.

A világbajnokság mérkőzéseire 500 forintos egységáron a Főnix Csarnok pénztarainál is tudnak jegyet váltani.


A megnyitó a 2CELLOS zenélt
Debrecen - Látványos, színekben gazdag showműsorral és a horvát 2CELLOS fellépésével hivatalosan is elkezdődött Debrecenben a XXI. női junior kézilabda-világbajnokság. A vasárnapi napon egyetlen mérkőzést rendeznek, az A csoportban Magyarország Brazíliával mérkőzik meg, a találkozó 18 órakor indu...

Magyar győzelem a nyitányon
Debrecen - „Már nagyon vártuk!” Így köszöntötte egymást szurkoló és játékos vasárnap este a Főnix Csarnok előtt. Ugyanis elkezdődött a XXI. junior női kézilabda világbajnokság Debrecenben. Az első nap legfontosabb eseménye, hogy győzelemmel rajtolt Magyarország (27-24), a szenvedő fél pedig Brazí...