Juhász Zsuzsa Emlékdíjat kapott a Szívsebészeti Klinika vezető ápolója

Akt.:
Juhász Zsuzsa Emlékdíjat kapott a Szívsebészeti Klinika vezető ápolója
© Fotó: Matey István
Debrecen – A konferencián tapasztalatot is cseréltek az egészségügyi szakdolgozók.

Az ötödik alkalommal megrendezett Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencián öt szekcióban osztották meg egymással ápolásszakmai ismereteiket az egészségügyi szakdolgozók a prevenciótól a diagnosztikán és terápián keresztül a rehabilitációig.

– Már 15 évvel ezelőtt is azt gondoltuk, hogy nagyon rossz helyzetben van az egészségügy, pedig most sokkal nehezebb idők előtt állunk. Gondolok itt az egészségügyi elvándorlásra, vagy épp a menekültekre, melynek kapcsán olyan betegségekkel találhatjuk szemben magunkat, amikkel eddig még nem találkoztunk – fogalmazott nyitóbeszédében Édes István, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ főigazgatója.

A csaknem 500 résztvevő összesen 32 előadást hallhatott pénteken az egész napos konferencián. A témák változatosak voltak: a daganatos betegek táplálásától a fogyatékkal élők fogászati ellátásán át, a betegoktatás jelentőségéig átfogó képet kaphattak a jelenlévők az egészségügy ápolási oldalának újdonságairól. Gál Mária, a klinika ápolási igazgatója szerint, a tudományossága mellett, óriási előnye a rendezvények, hogy a különböző szakmaterületeken dolgozók tapasztalatokat cserélhetnek egymással.

A konferencián Szegény Jánosné, a Debreceni Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika szívsebészetének klinikai vezető ápolója kapta a Juhász Zsuzsa Emlékdíjat, melyet az Ápolási Bizottság döntése alapján évente egy kiemelkedő ápolásszakmai munkát végző szakdolgozó vehet át, mint életműdíjat.

HBN