Juhász: nem lesz vagyonnyilatkozati eljárás Orbán ellen

Budapest – Nem lesz vagyonnyilatkozati eljárás a miniszterelnök ellen az apja hatvanpusztai birtoka miatt, mert Vejkey Imre, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke alaptalannak nevezte és elutasította az arra irányuló kezdeményezéseket – közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az Együtt – a Korszakváltók Pártja alelnöke.

Juhász Péter elmondta: a kereszténydemokrata bizottsági elnök arra hivatkozott, hogy a kérdéses terület a miniszterelnök édesapjának tulajdonában van.

Hivatalosan valóban a miniszterelnök édesapja a tulajdonos, de a területet Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bérli, és az Együtt gyanúja szerint azt a miniszterelnök használja. Valószínűleg nemcsak magáncélokra, mert az Együtt úgy tudja, a birtokon már kormányülést is tartottak – közölte.

Juhász Péter azt mondta, hogy a környező több mint ezer hektárnyi földeket “Orbán emberei” vásárolták fel. Emiatt a jövő héten tüntetést tartanak, hogy számon kérjék a kormányfőt: miként lehetséges, hogy “ő, a családtagjai és a gázszerelője több ezer hektár földet birtokolnak”.

– MTI –
hirdetés