Juhász István az Év embere Mezőkövesden

Több éve hagyomány Mezőkövesden, hogy a polgármesteri hivatal rövid ünnepség és fogadás keretében értékeli az adott esztendőt.

A helyi Galéria dísztermében tartott eseményen először azt a mintegy negyedórás reklámfilmet mutatták be a vendégeknek, amelyet a város későbbi propagálására szeretnének felhasználni.

Ezt követően Tállai András polgármester értékelte a város 2005-ös esztendejét. Mint mondta, számos jelentős beruházást sikerült végrehajtani, a kulturális és sportprogramok pedig nagyon sok érdeklődőt és turistát vonzottak a városba. Külön kiemelte a civil szervezetek tevékenységét, amelyek nagyban hozzájárultak a város hírnevének növeléséhez.

Másodszor adták át

Az ünnepség végén kiosztották az Év embere kitüntetést, amelyet most második alkalommal ítéltek oda. Az elismerést Juhász István, a mezőkövesdi sportcsarnok igazgatója vehette át Tállai András polgármestertől. Az indoklás szerint a szakember – többek között – a mezőkövesdi kézilabdasport fellendítése érdekében kifejtett tevékenysége, valamint közéleti munkássága miatt kapta meg a kitüntető címet.

HSz