Juhász István az egyik jelölt

Tizenkét esztendő után ismét kapitány lehet a Diósgyőri SC mesteredzője, Juhász István.

2005. december 15 és 2006. január 15. között lehetett pályázni a súlyemelő szövetségi kapitányi posztra. Az olimpia utáni vészterhes idők lezárásaképp vasárnap éjfélig postán vagy e-mailben feladott, legkésőbb a szerdai postával beérkező pályázatokat fogadta el a Magyar Súlyemelő Szövetség.

Az elbírálás menetéről: szerdán a pályázatbontó bizottság értékelte a beérkezett pályázatok érvényességét, míg ma az edzőbizottsági ülésen meghallgatták a jelölteket; döntés a január 31-i elnökségi ülésen.

Tíz perccel előtte

Mint az a ,,postabontás” alkalmával kiderült, anyagot hárman adtak be: a diósgyőri Juhász István, a Héraklész-program és az MSSZ edzőbizottságának vezetője – akinek a helyét a csütörtöki meghallgatáson ideiglenesen Zsuga Imre szakmai alelnök vette át -, a kisújszállási Szabolcsi Károly, illetve az olimpiai bronzérmes Szalai György, aki jobbára külföldön dolgozott, legutóbb Tunéziában.

Azért küldtem el a pályázatomat e-mail-ben vasárnap este 23 óra 50 perckor, tíz perccel a hivatalos határidő lejárta előtt, mert az elnök úr, Fehér Tamás beszélgetéseink alkalmával többször is erre biztatott – jelentette ki lapunknak Juhász István, aki 1993-tól hozzávetőlegesen egy éven keresztül egyszer már irányította a nemzeti alakulatot.

Visszafogott tervek

A 61 éves mesteredzőtől megtudtuk, a megbízás határozatlan időre szólna, és azt is, hogy ő – a fentebb említett munkái miatt – csak mellékállásban tudná elvállalni ezt a feladatot. Mégis mit tenne, ha őt választja az elnökség (amelynek nem kötelező figyelembe vennie az edzőbizottság javaslatát)?

Nagy sikerekkel egy ideig nem számolhatunk, visszafogott terveink lehetnek, miközben kihasználjuk a ma elérhető tudományos felkészülést a megengedett határokon belül – mondta a szakember.

MI