Jubileumi koncerttel ünnepel a 30 éves PG-Csoport

Debrecen – Ezüstbojtár címmel rendezi meg a 30 éves PG-Csoport jubileumi koncertjét november 25-én a debreceni Kölcsey Központban – jelentették be pénteki sajtótájékoztatójukon a zenekar tagjai.

Jantyik Zsolt, a PG frontembere, énekes, dalszövegíró az elmúlt három évtizedről elmondta, hogy az együttes azért volt képes fennmaradni, mert mindig tudtak újat teremteni, mindig termékeny alkotókkal voltak körülvéve.

Az Ezüstbojtár címet viselő új anyaggal tisztelegnek Petőfi Sándor János vitéze előtt, amely éppen 172 éve született. De emlékeznek még Halmos Bélára, a prímás-népzenekutatóra, barátjukra, zenésztársukra, aki idén lenne 70 éves.

A jubileumi koncerten jelen lesz Armelle Dumoulin előadóművész és Christian Paccoud énekes-harmonikás Franciaországból, Kevin Johnson az Egyesült Államokból, Németh Lojzi és Takács Peta a Bikiniből, Apáti Ádám, Bizják Gábor és Jankó Miklós a Rackajamból, Bokor Attila a Color Együttesből, valamint a Kaláka Együttes.

Erdős-Tóth Fruzsina, a PG-Csoport énekese 2008-ban került kapcsolatba a zenekarral, és rövid szünet után 2013-ban csatlakozott újra a csapathoz. Most második gyermekével várandósan áll színpadra a 25-i koncerten. Férje, Tóth Zsolt dobos a sajtótájékoztatón bejelentette, jelentős vérfrissítés következett be a zenekar életében, ám az életről vallott felfogásuk, a keresztény értékek, a családról alkotott véleményazonosság az, ami 30 év után is egyben tartja a PG-Csoportot.

– MTI –