Jubilált a “Vörös Sári” nóta egyesület

Akt.:
Jubilált a “Vörös Sári” nóta egyesület
© Fotó: Szegedi Attila
Hajdúszoboszló – Hogy múlik az idő! – e felkiáltás több ízben elhangzott a fürdőváros egyik impozáns hoteljében, ahol a hajdúszoboszlói Vörös Sári Magyar Nóta Egyesület jubileumát ünnepelték közel százötvenen. Az immár tíz esztendős társaság jó kedélyű összejövetelén László Mária költői szavakkal köszöntötte a hajdani közönségkedvenc magyarnóta-énekes Vörös Sári emlékének őrzőit.

A friss Életmű-díjára méltán büszke Drágán Lajosnak hosszasan tapsolt a közönség, aki feleségével, Szabó Eszterrel az egyesület művészeti vezetőiként konferálták a rendezvényt, és természetesen dalra is fakadtak. Drágán Lajos a táncos részben szaxofontudását is bemutatta.

A lelkes amatőrökként profi módon nótázók produkcióit a legendás debreceni Aranybikából is ismert Jeremiás Béla prímás és cigányzenekara kísérte. A népszerű karcagi nótaénekes, Kolostyák Gyula 70. születésnapja alkalmából köszöntötte a feleségével évek óta az egyesülethez kötődő, ezúttal is fellépő püspökladányi Tóth Lajost.
A földesi Szélrózsa Néptánc együttes szenior csoportja, a vendégénekesek és a zongorán kísérő Nagy Zoltán egyaránt emelték az estébe nyúló program színvonalát.

HBN