Jubilált a közkedvelt gyógyvizes rendezvény

A Kabai Búzavirág Pávakör éneke is betöltötte a fürdőt
A Kabai Búzavirág Pávakör éneke is betöltötte a fürdőt - © Fotó: Marján László
Nádudvar – Jó időben és hangulatban telt a nyugdíjasklubok jubileumi találkozója.

Tizedik esztendeje szervezi Kocsis Imréné az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Szövetség Hajdú-Bihar megyei elnökeként a nádudvari fürdőbe a megyéből és annak határain túlról is érkező vendégeiknek a műsorokkal tarkított Nádudvari Strandfesztivált. Mindennek elismeréséül e napon, azaz július 28-án a szövetség dísz­oklevéllel tüntette ki őt.

A város nevében köszöntőt mondott Czibere Lajos helyi önkormányzati képviselő és Boros Lajosné alpolgármester. A résztvevők mindegyike egy-egy emlékszalagot kötött fel a fesztiválzászlóra az évtizedes fesztivál tiszteletére.

Megyénkbeli fellépőkkel

A helyi színeket képviselték az Ady Endre művelődési központ mazsorettcsoportjai, a Kövy-iskola és az Edit Fitnesz aerobikosai, a Szociális Szolgáltató Központ nyugdíjasklubjának dalköre és tánccsoportja, a Kéknefelejcs Citerazenekar, Rácz Erika mazsorettes, valamint Papp Lajos, Ferenczik András, Takács Gyuláné, Kiss Virág, Papp Attila és Erdei János szólóénekesek.

Érkeztek ám szép számmal más településekről is: Kabáról a Búzavirág Pávakör, Hevesi Józsefné és Gere Gyula szólóénekesek, illetve az Őszirózsa Hagyományőrző Egyesület; Nagyhegyesről a népdalkör és a nagyi-mazsi tánccsoport; Debrecenből a Szépkorúak Nyugdíjasklubja; Sárándról az Ezüst évek Nyugdíjasklub tánccsoportja és dalköre; Ebesről a Piros Rózsa Népdalkör; Berettyóújfalu senior tánccsoportja, nyugdíjas dalköre, és a Kéknelefejcs duó; Földesről a Nosztalgia 2002 Hagyományőrző Dalkör; Bakonszegről a táncos lábú nagyik; Püspökladányból a Segítő kezek szociális Szolgáltató Központ képviselői, valamint a Jázminbokor Nótaegyesület; Hosszúpályiból a Vadrózsa tánccsoport; Derecskéről pedig Tassi Melinda szólóénekes.

ML