Jubiláló véradókat köszöntöttek

Akt.:
Jubiláló véradókat köszöntöttek
Jubiláló véradókat köszöntöttek - © Fotó: Molnár Péter
Álmosd – Tíz-húsz és harmincszoros véradókat tüntetett ki a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete Álmosdon.

Finom illatok ölelték körül az álmosdi Miskolczy Parkot, ahol a Magyar Vöröskereszt álmosdi szervezete családi napot szervezett szombaton.

Délelőtt 10 órakor körülbelül 50 ember volt a helyszínen, de mint azt Pénzes Istvánné Angéla, a rendezvény szervezője elmondta, falu révén még sokan a földeken dolgoznak és csak ebédre érkeznek meg. – A vöröskeresztes tagokkal szerettünk volna egy kellenes napot eltölteni, ahol a fiatalok és idősek is jól szórakozhatnak, ezért gondoltuk úgy, hogy szervezünk egy kis pikniket. Meghívtuk a tűzoltók, a polgárőrök és a hagyományőrzők egyesületének tagjait és családjaikat, akikkel főzőversenyt rendezünk, melynek jelképes díja egy fakanál – mondta Angéla.

A rendezvényen hatalmas szeretettel fogadták a Napló munkatársait, akiket tüstént körbe is vezettek a hatalmas fák árnyékában megbújó bográcsok között. Az egyikben már javában rotyogott a sertés. A szakács mosolyogva mondta, hogy bár disznópörköltnek készül az étele, semmiképp sem tudják elrontani, mivel ha mégis híg lesz, akkor gulyáslevesként fogják tálalni.

A teljes cikket hétfői Hajdú-bihari Naplóban olvashatják.