Jubiláló orvosok ünnepe a Debreceni Egyetemen

Jubiláló orvosok ünnepe a Debreceni Egyetemen
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomával tüntette ki egykori orvostanhallgatóit szeptember 6-án a Debreceni Egyetem.

A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara jubileumi diplomaátadó ünnepi ülésén köszöntötte korábbi diákjait, akik a 70, 65, 60 és 50 éven át szorgalmasan, esküjükhöz híven szolgálták a magyar egészségügyet. A megjelenteknek Mátyus László, a kar dékánja köszönetét és tiszteletét fejezte ki áldozatkészségükért és helytállásukért.

Az ünnepségen a 76 jubiláló hallgató közül 56-an vették át személyesen ünnepi oklevelüket: négyen vas-, heten gyémánt- és 45-en aranydiplomájukat.

A jubilánsok nevében Molnár Károly főorvos elismerően szólt egyetemi tanáraik szakmai és emberi kvalitásáról, amely példaként szolgált a hallgatóknak, így az ő hatásukra lettek belgyógyászok, sebészek vagy éppen patológusok.

– A Debreceni Egyetem az elmúlt 50 évben számos változáson esett át mégis sikerült megőriznie európai hírét az oktatás és a gyógyítás terén is. Büszkék vagyunk, hogy itt tanulhattunk – emelte ki Molnár Károly.

A főorvos arra is visszaemlékezett, hogy 58 pályatársa nem érhette meg a jubileumi fél évszázados diploma átvételét.

– unideb.hu –