HAON - Sport - DVSC

2018.04.23. 12:39

DVSC: harcosság és önbizalom a titok

Debrecen - A kontrákból és a pontrúgásokból látott esélyt a gólszerzésre a Videoton ellen Varga Kevin.

Debrecen - A kontrákból és a pontrúgásokból látott esélyt a gólszerzésre a Videoton ellen Varga Kevin.

Méltó ellenfele volt a dobogó harmadik fokáért harcoló DVSC az aranyérem-aspiráns Videotonnak a labdarúgó NB I 27. fordulójában, Felcsúton lejátszott bajnoki mérkőzésen szombat este. A vendéglátó székesfehérvári csapat az első félidő közepén szöglet után, egy kapu előtti kavarodásból szerzett góllal nyerte meg a meccset úgy, hogy igazán nagy helyzete nem volt. A Lokinak a héten ez volt a második mérkőzése a Pancho Arénában: a Magyar Kupa-elődöntőben a Puskás Akadémiától 4-0-ra kapott ki.

Odatették magukat

- A hétközi kupameccset megbeszéltük, azon túltettük magunkat. Természetesen a visszavágóra nem feltartott kezekkel akarunk kiállni. Otthon legalább győzni szeretnénk, bár öt gólt nagyon nehéz szerezni. A szerdai mérkőzésen nem úgy működött a védekezésünk, ahogy szerettük volna – kezdte a lefújás után kis visszatekintővel Varga Kevin, a Loki fiatal középpályása. - Ezért a Videoton elleni meccsre váltottunk, átálltunk három belső védős rendszerre - folytatta. - Kellett egy kis idő, hogy ebbe beleszokjunk, de a játékban nem volt ezzel probléma. Sajnos egy pontrúgásnál nem koncentráltunk eléggé, lemaradtunk, a kapusunk előbb nagyot hárított, aztán bekotorták a labdát.

Nehéz mérkőzés volt, a Videoton jól tartotta meg, és összességében többet birtokolta a labdát. Erre egyébként fel voltunk készülve."

- Nálunk mindenki száz százalékosan odatette magát a találkozón. Tudtuk, hogy vélhetően kontrákból, illetve pontrúgásokból lehetnek lehetőségeink a gólszerzésre. Erre próbáltunk fókuszálni, sajnos nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába – mondta Varga.

Az első félidő a labdabirtoklásban egyértelműen a hazai csapaté volt, a második játékrészre azonban alaposan feljavult a debreceniek játéka. A Loki 21-es mezt viselő játékosa elmondta, hogy a szünetben biztatást kaptak a szakvezetéstől, jó, amit csinálnak, csak kicsivel több önbizalomra lenne szükség. Ennek szellemében játszottak a második 45 percben, és akkor már többet birtokolták a labdát – vélekedett Varga Kevin. - Ha többet van nálunk a labda, nagyobb a motivációnk és ez több önbizalmat ad. A második félidőben emiatt javult fel a játékunk.

Az ötödik sárga lap

A meccs hajrájában egy szabálytalanságot követően Varga Kevin sárga lapot kapott. Ez volt a játékos ötödik lapja, így kénytelen lesz kihagyni a hétvégi, Vasas elleni meccset. Majd a sárga lapot követően talán egy perc sem telt el, a hazai publikum kórusban kiabálta, hogy „Küldd le!”, hiszen a DVSC játékosa ismét szabálytalankodott. - Igen, abban a helyzetben hosszan vette át a labdát Lazovics, úgy éreztem, hogy meglehet a játékszer, az viszont mind a kettőnktől messze pattant. Én csúsztam, ő pedig átugrott engem. Utána a játékvezetővel megbeszéltem a szituációt, és mondta, a szándék miatt ítélt szabadrúgást. Újabb lapot pedig azért nem adott, mert nem érintettem meg az ellenfelet.

KZS


[related-post post_id="3837083"]

[related-post post_id="3836936"]

[related-post post_id="3836784"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!