Jövő tavaszra elkészül a vadonatúj konyári tornaterem, ősztől használhatják

Konyár – Mintegy 350 millió forintból, száz százalékos állami támogatással épül fel a település ezer négyzetméteres, 25×30 méter küzdőtérrel, valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel rendelkező új tornaterme. Az épület alapkövét Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára jelenlétében péntek délután helyezték el.

Mint azt Vig Szilárd polgármestertő megtudtuk, a település új létesítményét a Templom utca 13. számú önkormányzati telken építik fel. A még ott található, igen rossz állapotban lévő aszfaltozott kézilabdapályát elbontják, és részben annak területén díszburkolattal kikövezett parkolókat alakítanak ki az udvar hátsó részén felépülő tornaterem előtt.

A sportlétesítmény elsősorban a testnevelésóráknak ad majd helyet, felváltva ezzel a rossz állapotú tornatermet, továbbá itt lesznek a sportegyesületi edzések is, de alkalmas lesz korlátozott számú összejövetelek lebonyolítására is. Az építkezés 2017 tavaszán fejeződik be, a diákok a 2017–2018-as tanévtől vehetik használatba a tornatermet.

HBN

Címkék: ,hirdetés