Jövő szeptember 21-én lesz az új Hidegkuti Nándor Stadion megnyitója

Budapest – Miután a bontás befejeződött, október végén kezdődik az MTK Budapest leendő otthonának, az új Hidegkuti Nándor Stadionnak az építése, a megnyitót pedig 2016. szeptember 21-én tartják majd, ezen az ellenfél a portugál Sporting Lisboa lesz.

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke a Digisport televíziós csatorna hétfői Reggeli Start című műsorában elmondta: a napokban fogják kiválasztani a kivitelezőt, és az év végén, a jövő év elején már láthatóak lesznek az új, közel 5500 nézőt befogadó stadion körvonalai, a centerpályát pedig ezután kezdik majd építeni.

Az elnök beszélt arról is, miért volt szükség arra, hogy a kormány október elején további 1,5 milliárd forint támogatást hagyjon jóvá a beruházás teljes körű megvalósításához. Deutsch Tamás a többletköltségeket egyrészt azzal magyarázta, hogy a létesítményben az eredetileg tervezetthez képest háromszor annyi VIP-páholyt, modernebb nevén Sky-boxot alakítanak ki – erre indoklása szerint a hosszú távú, gazdaságos működtetés miatt van szükség. Másfelől az új stadion építésével együtt a létesítmény teljes környezetét is megújítják – tette hozzá.

Deutsch Tamás tájékoztatása alapján jövő ősztől a jelenleg NB III-as BKV Előre is az új Hidegkuti Stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit. Ugyanakkor utóbbi együttes Sport utcai sporttelepén két edzőpályát alakítanak ki, így a Salgótarjáni úti létesítményekkel együtt összesen hat gyakorlópályából álló edzőközpont alakul majd ki, s jövő ősszel ide költözik az MTK jelenleg Agárdon működő utánpótlás-akadémiája.

Korábban sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a teljes beruházás körülbelül 6 milliárd forintból valósul meg.

– MTI –
hirdetés