Jövő hétvégén rendezik a Puskás Suzuki Kupát

Felcsút – A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kilencedik alkalommal rendezi meg jövő péntektől a Puskás Suzuki Kupa nemzetközi tornát az U17-es korosztály részére: a megszokott szereplők mellett újként a belga KRC Genk is pályára lép.

A házigazda Puskás Akadémia és a Genk mellett a címvédő Budapest Honvéd, a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz és a román Hagi Akadémia lép pályára május 13. és 16. között.

Takács Mihály a Puskás Akadémia főigazgatója az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, idén is Puskás Ferenc szellemiségét követik, aki mindig azt mondta: “tanítsátok meg futballozni a gyerekeket”.

Tóth Balázs, az akadémia nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, hogy az egyik csoportban a Puskás, a Genk és a Panathinaikosz szerepel, a másikban a Real Madrid, a Budapest Honvéd és a Hagi Akadémia. Az első három napon minden együttes játszik mindegyik csoportellenfelével, majd hétfőn a Pancho Arénában lesznek a helyosztók a csoporthelyezések alapján.

A sajtótájékoztatón a Lengyelországból jelentkező Gyurcsó Ádám és a Videoton labdarúgója, Szolnoki Roland is hangsúlyozta, hogy jó emlékekkel gondolnak vissza a 2008-as, első Puskás Suzuki Kupára, még akkor is, ha a döntőben a Real Madrid ellen veszítettek.

A Puskás Akadémia U17-es csapatát képviselő Papp Kristóf és Bévárdi Zsombor kijelentette: jó hangulatban készülnek a tornára és szeretnék végre elhódítani a kupát, amelyet az első nyolc alkalommal nem sikerült.

A csoportmérkőzéseket a puskassuzukicup.net oldalon a Puskás Akadémia televíziója élőben közvetíti. A bronzmérkőzést és a döntőt az M4 Sport élőben sugározza.

– MTI –