Sport

2014.03.06. 13:46

Debreceni rg világkupa - Húsz ország versenyzői a Főnix Csarnokban

Budapest, 2014. március 6., csütörtök (MTI) - Debrecenben minden készen áll a jövő hét péntektől vasárnapig tartó ritmikus gimnasztika világkupára - jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Kósa Lajos polgármester.

Budapest, 2014. március 6., csütörtök (MTI) - Debrecenben minden készen áll a jövő hét péntektől vasárnapig tartó ritmikus gimnasztika világkupára - jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Kósa Lajos polgármester.

A városvezető azt mondta, hétfőn és kedden elvégzik az utolsó simításokat a versenynek otthont adó Főnix Csarnokban, az indulók jelentős része szerdán érkezik meg, csütörtökön pedig már pódiumedzésre kerül sor.

"Mi Debrecenben azt gondoltuk, hogy a város marketingjét a sporton keresztül valósítjuk meg, ennek köszönhetően eddig már 25 világeseménynek voltunk a házigazdái" - mondta Kósa Lajos, aki kiemelte, minél több olimpiai sportág eseményének adhat otthont a hajdúsági város, az annál jobb a helyi utánpótlás-nevelés szempontjából.

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke sportdiplomáciai sikernek nevezte, hogy Debrecenben lesz rg világkupa. Mint mondta, ez egy igazán nagy nemzetközi verseny, amelyet nemcsak az M1, hanem több európai ország televíziós csatornái mellett ázsiai és dél-amerikai tévétársaságok is közvetítenek.

Sinkó Andrea, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnökségi tagja arról számolt be, hogy a jelenlegi állás szerint húsz országból érkeznek sportolók a vk-ra, amellyel egy időben és egy helyszínen kerül sor az MTK Kupa elnevezésű nemzetközi junior viadalra.

"A felnőtteket és a juniorokat együtt számolva 140 versenyző részvételére számítunk. A kéziszercsapatok versenyében hat ország válogatottja szerepel majd" - árulta el Sinkó, aki a jelenlegi legjobb hazai rg-s, Vass Dóra szereplésével kapcsolatban úgy nyilatkozott, elsődleges célja a tíz közé kerülés összetettben, illetve a négy szerenkénti fináléból minél többe bejutni.

 - MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!