Jótékonysági koncert Balmazújvároson

Jótékonysági koncert Balmazújvároson
Jótékonysági koncertet szerveztek és rendeztek szombaton az árvízkárosultak javára Balmazújvároson a helyi BAKI ifjúsági egyesület tagjai és fiataljai – adta hírül tudósítónk, Csige Sándor.

A szinte az egész országot érintő árvíz rengeteg embert tett otthontalanná, tett tönkre anyagilag és lelkileg. Ezt átérezve gondolták úgy ezek a fiatalok, hogy a maguk módján megpróbálnak segíteni a bajba jutott honfitársainkon.
Négy rockzenekart sikerült erre az estére meghívni, akik egy-két kivételtől eltekintve helyi, balmazújvárosi zenészek.
A Diktátor, a Chrom Rt, a Karantén és a Rom vállalták, hogy tudásukkal és zenéjükkel is segítenek, persze anyagiak nélkül az árvízkárosultakon.
Elsőként az a Diktátor zenekar lépett fel, akik Derzsi ” Vezér ” vezérletével már közel harminc éve állnak a színpadon. Nem is maradt sokáig csendben a terem, hisz a ” Vezér ” a tőle megszokott tempóval, és a hófehér gitárjával pillanatok alatt megpróbálta elűzni fejünk felől az eső felhőket.
A Chrom Rt. már egy dallamosabb, egyben lendületesebb zenével próbált megfelelni az est apropójának, ami sikerült is, hisz a billentyű dallamvilága színesebbé tette a zenekar mondanivalóját. Harmadikként a Karantén formáció mutatta be tudását a népes publikum számára.
A csapat nem is olyan rég, már egy nemzetközi tehetségkutató versenyen is előkelő helyet ért el, legutóbb pedig a helyi futball csapatnak írt indulójukkal váltak méltán népszerűvé. A trió formáció tömény, fülbemászó játékával hamar a színpad elé csábított minden rockrajongót.
A legvégén a Rom csapat, a tinédzserekből álló és már most klassz tudással rendelkező fiatalok léptek fel. Bár már éjfél elmúlt, ez egyáltalán nem látszott meg a fiatalokon, hisz a tőlük megszokott őrületes tempót diktálták, ami a legfáradtabb
rajongónak a szeméből is pillanatok alatt feledtette az álmot.
Kerekesné Dobi Erika BAKI tag, az est egyik szervezője örömmel újságolta el, hogy már közel két hete tart az ásványvíz gyűjtő akciójuk, aminek keretén belül már közel 100 zsugor víz gyűlt össze a rászorultak javára.
Ezen az estén az 500 ft-os belépő, amit több mint 100-an vásároltak meg, szintén az utolsó  “fillérig” az árvízkárosultak javát szolgálja.
A mostani jótékonysági koncert bevételét, illetve az ásványvizet személyes viszik el, az általuk kiválasztott település polgármesterének.