Jótékonysági bál a Rákóczi Olvasó népkörben

A Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat által alapított és a Hajdúsági Szociális Nonprofit Kft által fenntartott Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon és a Nagyháti Túzok Sportegyesület jótékonysági bált rendezett szombaton a Rákóczi Olvasó Népkörben Balmazújvároson.

A vártnál jóval nagyobbra sikeredett eseményen minden adott volt egy ilyen jellegű est megrendezéséhez. Néptánccsoportok, énekkarok, vers előadások illetve tánccsoportok előadásai színesítették az amúgy is színekben pompázó estét.
Dr. Tiba István Balmazújváros polgármestere nyitotta meg a bált, majd ezt követően Barnáné Péntek Ilona intézményvezető vette át a szót a polgármester úrtól.
Szavaikban kiemelték, hogy az otthon évek óta színvonalas munkát végez, s megfelel azoknak a normatíváknak, ami egy ilyen intézményre jellemző és elvárható. A gazdasági válság hatására az otthon költségvetése is átalakult, hisz mint ahogy Barnáné Péntek Ilona említette, a válság hatására közel 10 millió forinttal lett kevesebb az intézmény életére és mindennapjaira fordítható összeg.
Pedig a rendkívül felkészült munkának köszönhetően számos sikereket érnek el a bentlakók. Akad köztük olyan hölgy akinek festményeiből már kiállítást is rendeztek, vagy olyan úriember aki énekel és verset mond igazán színvonalasan. De nem áll távol a sport sem ezektől a lelkes emberektől. Az idei Lenlegyországban rendezendő speciális  világjátékokra, a válogatott labdarúgó hölgyek közé négy lány utazik a nagyhátasi otthonból, ami igazán fényes bizonyítéka annak, hogy igazán kemény és remek munka folyik az otthon falain belül.
Valószínű, hogy a bálra ellátogatók zöme is így gondolhatta, hisz adományok és felajánlások álltal, több százezer forintnyi összeg gyűlt össze, az otthon és az ottlakók további élete és életminőségének javulása érdekében.
A finom falatok és italok mellett a Hortobágyi Ötösfogat zenekar zenéje tette próbára mindenki lábát és dobhártyáját, egészen késő hajnalig, kora reggelig.
Csige Sándor
Címkék: ,