Jótékony dixie az évadzárón

A Debrecen Dixieland Jazz Band a Debreceni Jazzbarátok Körével közös szervezésben a június 16-án, szerdán 20 órakor kezdődő évadzáró koncerten gyűjtést szervez az árvízkárosultak javára.

A Debreceni Egyetem Élettudományi Központjának Galéria Caféjában megrendezendő est utáni adakozásban összegyűlt teljes összeget az árvízkárosultak megsegítésére fordítják – értesültünk Kovács János együttesvezetőtől.
A 2009-ben Csokonai-díjjal kitüntetett együttes 1984-es megalakulásától fogva számos hazai és külföldi meghívást kapott, és 1985 óta a Debreceni Dzsessznapok állandó résztvevője – olvasható a zenekar honlapján.

A dzsessz őshazájában

Ma is büszkék arra, hogy két évvel megalakulásuk után, 1987-ben az Európai Rádióunió Tonderi Fesztiválján (Dánia) sikerrel képviselték Magyarországot, és már 1989-ben eljuthattak az európai oldtimers zene kiemelkedő ünnepére a Drezdai Dixieland Fesztiválra. A zenekar azóta Európa számos országában és két alkalommal a dzsessz őshazájában, az Egyesült Államokban is megfordult (legutóbb 2005-ben New Orleansban járt). Ezen túl a különböző hazai dzsessz- és dixielandfesztiválok rendszeres vendégei, a Magyar Rádió mellett Európa számos országa közvetíti műsorait (legutóbb egyszerre 15 országban hallhatták élő koncertjüket).
Az együttes tagjai: Kovács János (trombita, zenekarvezető), Gyarmati Zoltán (szaxofon, alapító tag), Gyarmathy István (klarinét), Erdei Kálmán (zongora), Kónya Sándor (harsona), Tikász Sándor (bendzsó, gitár), Gombos Géza (basszusgitár, bőgő), Pataji Géza (dob, ütőhangszerek).

INFO
További tudnivalók a zenekarról az interneten: http:// www.debrecendixieland.hu

Címkék: , ,