Jönnek végre a tétmeccsek, az UVSE ellen kezd a DVSE

Jönnek végre a tétmeccsek, az UVSE ellen kezd a DVSE
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kellemetlen riválissal találkozik először a debreceni vízilabdacsapat.

Hosszú hetek után újra tétmeccsen csobban medencébe a DVSE csapata: szombaton 17 órától az UVSE gárdája látogat a Debreceni Sportuszodába. A legtöbb együttes számára már hét közben elkezdődött a férfi vízilabda OB I. 2015/16-os küzdelemsorozata, azonban a cívisvárosiak a Vasas uszodaproblémái miatt nem tudták lejátszani nyitómeccsüket.

Túlszárnyalni

Varga Tamás alakulata hatodik élvonalbeli szezonját kezdi meg, a keret már július vége óta hangol a bajnokságra. Amint azt a DVSE alapemberének számító Halek Mártontól megtudtuk, örülnek, hogy végre vége az alapozásnak, és következnek az éles bevetések. – Kifejezetten kemény alapozáson vagyunk túl, melynek során nagy hangsúlyt helyeztünk a fizikális felkészülésre, de természetesen a taktikával is foglalkoztunk. Úgy érzem, minden tőlünk telhetőt megtettünk, jó állapotban indulunk neki az idénynek. Az egész csapat nagyon várta már, hogy megkezdődjenek a küzdelmek, nem titok, senki sem szereti az alapozási időszakot, mert unalmas – fogalmazott a nyáron újabb Universiadét nyerő pólós, aki szerint roppant szoros és izgalmas bajnokság várható.

Mint ismert, a jövő évi riói olimpia miatt a szövetség megváltoztatta a lebonyolítási rendet, az egyletek két nyolcas csoportba osztva játszanak az alapszakaszban, majd az A-csoport első négy helyezettje játszik a B-csoport első négy csapatával oda-vissza alapon. A DVSE a „bések” között kapott helyet, ellenfelei az FTC, az OSC, a Honvéd, az UVSE, a Pécs, a Vasas és a KSI lesznek. – Az elsődleges célunk, hogy továbbjussunk a csoportunkból, és bekerüljünk a legjobb nyolcba – ezzel már túlszárnyalnánk a tavalyi produkciónkat. Amikor kiderült, kikkel kerültünk össze, azt gondoltuk, egészen jól alakult számunkra a sorsolás, ugyanakkor mivel több társaság összetétele megváltozott, nem lehet tudni, mire számíthatunk igazán – vélekedett Halek.

Sikerrel kezdeni

A Varga-gárda első ellenfele, az UVSE ugyan már túl van egy találkozón, de Halek szerint ez nem jelent hatalmas előnyt a riválisnak. – Persze jó lett volna nekünk is szerdán játszani, azonban ha a céljainkat el akarjuk érni, ez nem szabad, hogy befolyásoljon minket. Szentesi Ádám személyében egy kiváló center érkezett a pestiekhez a nyáron, erős, agresszív pólós, de vannak olyan jó bekkjeink, hogy meg tudjuk fogni őt. Megnéztük az UVSE Honvéd elleni összecsapását, látszik, hogy egy kellemetlen rivális, azonban mindennek van ellenszere, ha betartjuk a taktikai utasításokat, és nem követünk el buta hibákat, sikerrel indulhatunk neki a bajnokságnak.

Kicsit a Debrecen kerete is átalakult, jöttek is, mentek is, de összességében erősödött a csapat. – Gyorsan be tudtak illeszkedni az újak szerencsére, hamar megtaláltuk az összhangot. Azt hiszem, idén gyorsabb vízilabdára leszünk képesek, megizzadnak majd az ellenlábasaink.

HBN