Jönnek a Medikus Napok!

Jönnek a Medikus Napok!
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Sport- és közösségépítő élmények, pályaválasztási tanácsadás és koncertek is várják az orvostanhallgatókat a hétfőn kezdődő Centenáriumi Medikus Napokon. A négynapos eseményt idén az orvosképzés százéves jubileuma jegyében tartják a Debreceni Egyetemen.

A „Tanár is volt diák” című beszélgetésekkel kezdődik október 8-án a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzata és a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete által szervezett eseménysorozat – írja az unideb.hu.

A számos szakmai és szabadidős programot kínáló héten pályaválasztási beszélgetések is lesznek a szülészet, nőgyógyászat, kardiológia, neurológia és traumatológia területeit érintve, illetve „Robotika az orvoslásban” címmel is tartanak bemutatót.

A legtöbb előadás és program a hazai medikusoknak kedvez, de a szervezők a külföldi hallgatókra is gondoltak, őket egyebek mellett angol nyelvű előadás is várja majd az innovatív nőgyógyászati beavatkozásokról.

A programokat workshopok színesítik, a mozogni vágyók pedig zumbán, futó-, valamint kettleball edzésen vehetnek részt. Esténként magyar, illetve külföldi medikus együttesek, fellépők zenélnek majd a Nagyerdei Víztoronyban, továbbá ötödik alkalommal tartják meg a Zenélő Medikusok Jótékonysági Koncertet. Az október 8-11. közötti Centenáriumi Medikus Napokat gálaest zárja a Debreceni Egyetem Főépületének Aulájában.

Részleteket a DEHÖK oldalán olvashatnak.

– Debreceni Egyetem –