Jön a Zalaegerszeg: a pontrúgásoknál nagyon észnél kell lenni

Akt.:
Jön a Zalaegerszeg: a pontrúgásoknál nagyon észnél kell lenni
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – Az újvárosi bekkeknek Daru Bence személyében egy valódi gólzsákot kell féken tartaniuk.

A válogatott szünet után újra bajnoki pontokért küzdenek meg a klubok az NB II-ben. A hetedik helyen tanyázó Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a feljutásra aspiráló, jelenleg a második pozíciót birtokló Zalaegerszeg együttesét látja vendégül szombaton 19 órától a 21. forduló keretében, a feleket hét egység választja el egymástól. A két csapat szeptemberi mérkőzésén a hazaiak 2–0 arányban tudtak diadalmaskodni az egerszegi stadionban, Daru Bence a 26., Városi Viktor pedig a 94. minutumban vette be Horváth László kapuját.

Ellentétes formák

Feczkó Tamás alakulata múlt hét szombaton felkészülési találkozó keretében fogadta az élvonalbeli DVSC-TEVA gárdáját. A tesztmeccs hasznos tanulságokkal szolgált, emellett önbizalmat is meríthetnek a balmazújvárosiak a kilencven percből, hiszen Ibrahima Sidibe és Kovács Ádám gólváltását követően 1–1-es döntetlennel zárult az ütközet.

Az újvárosiak remek formában várhatják a hétvégi összecsapást, hiszen zsinórban három győzelmet arattak a másodosztályban. Ezzel szemben Csank János tanítványai a legutóbbi három találkozójukból kettőt elveszítettek, különösen fájó lehetett a kiesés elől menekülő Váctól kapott hazai pofon (3–4). A gyengébb periódus következtében egypontosra olvadt a zalaiak fórja az ugyancsak élvonalbeli álmokat dédelgető Mezőkövesddel szemben.

A Balmaz hátsó alakzatának érdemes lesz figyelnie Daru Bencére, hiszen a 21 esztendős csatár 15 találatot termelt ebben az idényben, ezzel a mennyiséggel jelenleg vezeti a góllövő listát.
Szergej Pacaj a balmazfoci.hu-n arról beszélt, hogy a kék-fehér riválisaik főleg pontrúgásokat követően juttatják az ellenfelek hálójába a labdát, emiatt a rögzített szituációknál különösen résen kell lenniük. Az Újváros másodedzője hozzátette, a győzelem reményében fogadják a Zala megyeieket.

HBN