Jön a vihar, kiadták a veszélyjelzést 11 megyére

Akt.:
Jön a vihar, kiadták a veszélyjelzést 11 megyére
Jön a vihar, kiadták a veszélyjelzést 11 megyére
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Felhőszakadás, jégeső, 80 km/órásnál erősebb szélvihar is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését és tizenegy megyére a heves zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

omsz_180423

A legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 km/órát és a zivatarokat helyenként 2 centisnél is nagyobb jégeső kísérheti, rövid idő alatt több mint 20 milliméter csapadék is hullhat.

A zivatarok később kelet felé helyeződnek át. A késő délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, az Északi-középhegységben lehet zivatarokra számítani. Késő este a zivatartevékenység megszűnik.

Kedden napközben a Tiszántúlon és a déli határ mentén lehet zivatarok kialakulására számítani. A hétfő esti órákban érkező hidegfront miatt több fokkal visszaesik a hőmérséklet, és több lesz a felhő.

Forrás: 24.hu | met.hu.

Budapest - A következő napokban is marad a meleg idő, többfelé 25 fok körüli maximumokkal, ugyanakkor a jövő héten a sok napsütés mellett többször várható eső, esetleg zivatar is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-n...