Jön a miniszterelnök

Orbán Viktor
Orbán Viktor - © Fotó: AFP
Debrecen – A cívisváros a következő állomás Orbán Viktor országjáró körútján.

A Modern Városok Program révén együttműködési megállapodást ír alá Debrecen polgármesterével Orbán Viktor kormányfő hétfőn a Régi Városházán. A szűkszavú meghívónál többet egyelőre pénteken sem árultak el a polgármesteri hivatalnál, mondván, a részletekkel várjuk meg a hétfőt.

A miniszterelnök a program első számú szószólójaként mind a 23 megyei jogú városba ellátogat, hogy olyan állami támogatású nagyberuházásokat jelentsen be, erősítsen meg, melyek irányát helyben határozzák meg. Így március elején Sopronban, majd Egerben és Zalaegerszegen járt. Hogy milyen Debrecenhez kötődő fejlesztéseket szignálnak, az hétfőn derül ki. Ugyanakkor nem lepődnénk meg, ha a témák között szerepelne az úgynevezett elővárosi vasúthálózat kialakítása, az M35-ös sztráda Románia felé történő tovább építése, de leginkább a Petőfi téri főpályaudvar (intermodális központ) beruházása, vele együtt a majdani fenntartási költségek finanszírozása.

Pénteki hír, miszerint a kormány júniusig megállapodik valamennyi megyei jogú várossal a területfejlesztési források felhasználásáról.

HBN
hirdetés