Jól sikerült a bemutatkozás a válogatottban

Jól sikerült a bemutatkozás a válogatottban
Debrecen – Bemutatkozott a magyar férfi kézilabda-válogatottban Pálos Gábor, a DKSE-Hotel Lycium balszélsője a hét végén megrendezett Pannon Kupán.

Szombaton Szlovákiával, vasárnap pedig Görögországgal mérkőztek meg a nemzeti csapat játékosai, végül két nyert meccsel tornagyőztesként végeztek.

– Szombaton 10-15 perc után léphettem pályára, az első érintésnél ugyan kicsúszott a kezemből a labda, alighanem a lámpaláz miatt, ám a következő két lehetőségnél gólt szereztem – emlékezett vissza Pálos az eseményekre. – Ezután végig játszottam, s nagyon jól éreztem magam – vasárnap hasonlóképpen. Ennek ellenére maradt bennem egy kis hiányérzet, mert volt két könnyű helyzetem, amelyeket nem sikerült értékesíteni.

A lámpalázzal kapcsolatban kérdésünkre elmondta: a találkozó előtt ugyan nem izgult, ám a pályán nem érezte magát annyira magabiztosnak, mint a DKSE-ben. – Többet kihozhattam volna belőle – jegyezte meg a sportoló, hozzátéve, hogy mindig igyekszik a maximumot teljesíteni.

A kiváló szélső bízik abban, lesz még folytatás számára a válogatottban. – Minden sportoló pályafutásában a cél a válogatottság elérése. Ha szükség van rám, megyek. Jól éreztem magam, a társaság is tökéletes volt, s amennyire két nap alatt lehetséges, befogadtak.

Sok pihenőre nem maradt ideje Gábornak, hiszen hétfőn már a DKSE-vel edzett; szombaton a Mezőkövesd ellen szerepel a csapat a rájátszásban. – Laza, felszabadult játékot kellene bemutatnunk ellenük. Az elmúlt hét vége „kirántott” a hétköznapokból, plusz töltést adott, remélem, ez átsugárzik majd a többiekre is.