Jól néznek ki, csak eső ne essen!

Jól néznek ki, csak eső ne essen!
Jól néznek ki, csak eső ne essen! - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Ugyan illenek a városképbe az új esőbeállók, de meg lehet ázni alattuk.

A 2-es villamos vonal kialakításának utolsó fázisában az új „tuja” összes megállójába, valamint az 1-es és a 2-es közös, Piac utcai szakaszára (kivéve a régi városházát és a Kossuth teret) esőbeállókat építettek. A vaskeretre szerelt átlátszó műanyag lapok nem mindenkinek nyerték el a tetszését.

Szép, szép, csak…

A Napló Agóra internetes fórumán többen is kritizálták ezeket. JLGY néven szereplő olvasónk ezt írta: hosszú fejtörés után sem bírtam rájönni, hogy milyen funkcióknak felelnek meg azok a … kalyibák(?) melyeket a megállókba „alkottak neves szakemberek” és esőbeálló címszó alá sorolták. Volt szerencsém különböző időjárási viszonyok közt, a nap minden szakában tesztelni az építményeket.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Olvasónk szerint egy ilyen alkalmatosságtól elvárható lenne hogy óvjon az esőtől, a széltől, a tűző naptól, a madár-ürüléktől. „Szerencsétlenségemre a Dienes gimnáziumnál vártam a villamost, amikor elkezdett szakadni az eső. Pillanatok alatt tele lett az esőbeálló, részint a várakozó utasok koncentrálódtak alá, részint néhány gyalogos is ettől remélt menedéket. Jelentem: mindannyian bőrig áztunk.

HBN-OCs

A teljes írás a Naplóban lesz olvasható.