Jól megy a boksz Hajdú-Biharban: 2015-ben is élen végzett a DVSC

Jól megy a boksz Hajdú-Biharban: 2015-ben is élen végzett a DVSC
© Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen, Hajdúhadház – A 2015-ös szakosztályi rangsorban nagy sikert ért el a DVSC bokszklub női szakasza, hiszen megvédte 2014-es elsőségét, így tavaly is a legjobb lett Magyarországon.

A legtöbb jó eredményt a hajdúhadháziak hozták – Salánki László és Nagy Tímea hathatós szakmai munkája nyomán -, de a debrecenieknél is “beakadt” pár szép eredmény (itt Hutai László és segítői, Rácz Irén, valamint Fényes Zsolt, illetve néhány hónapja ismét Tivadar Lajos dolgozik – de az év eredményeiben a közben a klubot elhagyó Zöld Ferenc munkája is benne van). Ami a férfiakat illeti, itt is dobogós a DVSC, de ami ennél is többet mond, hogy összesítésben (nők és férfiak) is 2. a DVSC országosan (a Vasas SC-Süllős mögött). Gratulálunk bunyósainknak és edzőinknek, a klubnak pedig köszönjük a hátteret! A fenti eredmények azért is fontosak, mert 2015-ben volt némi mozgás a DVSC-nél, és igaz az is, hogy az utánpótlás jobban hozza most az érmeket, mint a felnőttek, ám ebben az időszakban is meghatározó egyesület maradtunk a magyar bokszéletben.

Nézzük a hölgyeket először:

1. DVSC 28 pont
2. Vasas-Süllős 25 pont
3. Vecsés SE 19 pont
4. KSI SE 17,5 pont
5. Fitt-Boksz Kőszeg 16 pont

Mint láthatjuk a Vasas itt is szorongatott, de még mindig a DVSC a legjobb hazánkban. A szerzett pontok jó eloszlottak a magyar női országos bajnokságon nyújtott remek szereplés és egyéb versenyek között. Voltak nemzetközi eredményeink is: Nagy Tímea, Nagy Angéla, Furó Virág és Pallás Szimonetta is jól szerepelt világversenyeken, nemzetközi viadalokon.

Az összesített rangsort nézve az élmezőny a következő:

1. Vasas SC-Süllős 73 pont (ebből 70,5 hazai, 2,5 nemzetközi versenyeken született)
2. DVSC bokszklub 58,5 pont (ebből 52,5 hazai, 6,5 nemzetközi versenyeken született)
3. M1 Fitness Miskolc 41 pont (ebből 13 hazai, 28 nemzetközi versenyeken született)
4. FTC 36,5 pont (ebből 8,5 hazai, 28 nemzetközi versenyeken született)
5. Ring SC-Kaposvár 34,25 pont
6. KSI SE 34 pont
7. Fitt-Box Kőszeg 32,5 pont
8. Egri SI 32 pont
….

Az leszűrhető, hogy a DVSC és a Vasas főleg a hazai viadalokon volt eredményes – ám ez majdnem minden klubra érvényes volt tavaly. A bronzérmes miskolci klub pontjaiban sokat ért, hogy 28 pontot kapott Csóka Nándor az Eb-bronzért, de az FTC is 28 pontot zsebelt be Harcsa Zoltán Európa-játékokon szerzett bronzérmével – így lett egyesülete negyedik a honi klubrangsorban. Ha már itt tartunk, az sajnos szembetűnő, hogy a felnőtt nemzetközi versenyeken alig értek el valamit a magyar bunyósok (néhány üdítő kivételtől eltekintve). Visszatérve a DVSC-re, az utánpótlásunk szépen teljesít, ez kijelenthető, hiszen a serdülő fiúk és lányok együtt 12 pontot, a junior fiúk és lányok 11,5-öt, az ifi fiúk és lányok pedig 5-öt zsebeltek be, ami összesen 28,5 pont. Ehhez hozzávéve az ifi Eb-ről érkező 6 pontot (köszönhetően Pallás Szimonettának és Nagy Angélának) láthatjuk, hogy az össztermés több mint fele a felnőttek alatt lévő korosztályokból való. Magyarán a DVSC háttere, jövője stabilnak tűnik – más kérdés, hogy a motivációt fenn kell tartani a fiatalokban majd akkor is, ha felnőtt korba lépnek.

Akik viszont a felnőttek közül kitűntek állhatatosságukkal is: Nagy Tímea, aki állócsillaga a női mezőnynek (még ha most egy kis piszok be került is a gépezetbe a felnőtt ob-n), mellette pedig a Nagy testvérek közül Bence, aki a 2015 februári Bocskai-ezüst után (bátyja, Péter is elérte ezt egyébként…) a felnőtt ob-n is megérdemelt ezüstérmet vehetett át.

Sok sikert a 2016-os esztendőre is, lányok-fiúk, hajrá, DVSC!

– dvscboxing.hu –
hirdetés