Jól indították bokszolóink az országos bajnokságot

Takács József és edzője, Salánki László
Takács József és edzője, Salánki László - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – Sokan szorítottak a hajdú-bihari sportolókért az országos bajnokság szerdai napján, lássuk milyen eredmények születtek!

Bár a sikeréhez nem fért kétség, Káté Gyula (többszörös vb- és Eb-érmes, tízszeres magyar bajnok) meg kellett dolgozzon a sikeréért Takács József, a DVSC gyakorlatilag már visszavonult, de most reaktivált bokszolója ellen. Káté jutott tovább, ám Józsit is nagy dicséret illeti, hiszen végigment a mérkőzés, és edzője, Salánki László szerint egyszer sem volt annak a közelében, hogy a neves rivális hamarabb befejezze ellene az összecsapást.

69 kg: Takács József (DVSC) – Káté Gyula (FTC) 0-3

Salánki László: Nagyon szépen helytállt Józsi. Egyszer sem kapott olyan ütést, hogy a feladás közelébe kerüljön a meccs, és ő is találgatott. A meccset egyértelműen Káté nyerte, bár előtte sokan azt gondolták, hogy Józsi simán hozza a meccset, ez most nem jött be. Ettől függetlenül csak gratulálni tudok neki!

Csütörtökön Kovács Dávid (56 kg) és Nagy Bence (91 kg) következik, pénteken pedig Patai Sanyi (49 kg) lép ringbe.

A HISE is képviselteti magát

Az első napon mindhárom HISE-bokszoló 3-0-ra nyert, vagyis a kötelezőt hozták a srácok. Csütörtökön Siroki János és Bernáth István bokszol (mindketten a legjobb négy közé jutásért), míg Ungvári István és Varga Miklós pénteken már az elődöntőben lépnek szorítóba.

Máté Attila vezetőedző elmondta, hogy mivel éjszaka utaztak igen fáradt volt a társaság az első napon. Ez meg is látszott a szerdai teljesítményén a három bunyósnak, ám ennek ellenére simán győztek – egyedül Siroki meccse volt picit szorosabb.

Szerdai eredmények:

49 kg: Ungvári István (HISE) – Horváth Zoltán (GVGY) 3-0

56 kg: Siroki János (HISE) – Lakatos Olivér (HSH) 3-0

60 kg: Varga Roland (VAB) – Varga Miklós (HISE) 0-3

További program:

Csütörtök

Siroki János (HISE) – Herczeg Norbert (KSC)

Bernáth István (HISE) – Major Árpád (Szeged)

Péntek

Ungvári István (HISE) – Tonté Jenő (Varjú)

Varga Miklós (HISE) – Szabó Zoltán (Honvéd)

Illetve ha nyer Siroki és Bernáth, ők is bunyóznak ezen a napon.

– dvscboxing.hu –
– harangiboxing.hu –