Jól halad Kárász Anna és Vajda Attila olimpiai felkészülése

Szeged – Jól halad Kárász Anna világbajnok kajakos és Vajda Attila olimpiai és világbajnok kenus riói felkészülése. A két sportoló azután beszélt az elvégzett munkáról és a tervekről, hogy csütörtökön átvette a szegedi önkormányzat felkészülési támogatását.

Joób Márton, a szegedi közgyűlés sportbizottságának elnöke elmondta, az önkormányzat a költségvetésben 10 millió forintot különített el arra, hogy segítse a város sportolóinak riói felkészülését, és a remények szerint majd meg is jutalmazhatja őket sikereikért.

Egymillió forinttal támogatják Kárász Annát és Vajda Attilát is, és a tervek szerint más, az olimpiai részvételre ugyancsak esélyes sportolókat szintén segítenek majd – mondta a kenusként háromszoros világbajnok önkormányzati képviselő.

Kárász Anna elárulta, bár a hétköznaponként reggel 8-tól egy déli pihenővel estig tartó gyakorlás rendkívül megterhelő volt, nagyon jól sikerült a hathetes floridai és a háromhetes portugáliai edzőtábora. Floridában elég szeles volt a pálya, de ezt egyáltalán nem bánta, hiszen az előolimpia tapasztalatai alapján Rióban sem ideálisak a körülmények.

A versenyző hangsúlyozta, úgy érzi – és ezt az időeredmények is igazolják -, hogy ott tart a felkészülésben, ahol kell. Elsősorban egyesben készül a 200 és az 500 méteres távra, de az edzőtáborban Vad Ninettával is volt két közös edzésük, és jó érzés volt újra összeülni párosban.

Vajda Attila csaknem két hónapos, a fizikai mellett mentálisan is komoly megterhelést jelentő portugáliai edzőtábor után térhetett csapattársaival haza Szegedre, ahol már birtokba is vették a Maty-éri pályát. Kimerülten érkeztek haza, és talán most kicsit fáradtabbak is, mint kellene – mondta.

Az idén ismét Vécsi Viktor edzővel készülő olimpiai bajnok a következő két hetet Szolnokon tölti, ahol még ebben a hónapban rendeznek egy tájékoztató versenyt, majd készül a májusi és júniusi két válogatóra.

– MTI –