Jól debütált az U21-es bokszbajnokság

Balról jobbra: Salánki László edző és Komor László
Balról jobbra: Salánki László edző és Komor László - © Fotó: HBN
Budapest – A Magyar Ökölvívó Szakszövetség részéről beindított U21-es országos bajnokság első fordulójára került sor április 17-18-án Budapesten, ahonnan a DVSC bokszklub több győzelemmel tért haza.

A sorozat célja, hogy azok a 19-21 éves, vagyis már éppen felnőtt, de ott még erősödésre ítéltetett magyar bunyósok, akik beneveznek ebbe a bajnokságba megmérettessenek, nagyobb terhelést kapjanak, s ezáltal fejlődjenek – beleérjenek az elit kategóriába. Így például az ifi vb-harmadik Komor Lászlónak első felnőtt idényében, vagy az idén a Bocskain ezüstérmet szerző, másodéves felnőtt Nagy Bencének vagy az ugyancsak 2014-ben ifi magyar bajnok Tóth Ádámnak is remek alkalom ez arra, hogy gyarapítsa tapasztalatait, akárcsak a többieknek.

Alapból négy állomása lesz a most indult sorozatnak, majd lesz egy ötödik, egy nagydöntő, ahová már csak – addigi pontjaik alapján – a legjobbak kerülnek be. Végül kihirdetik a kategóriánkénti magyar U21-es bajnokokat.

A DVSC 5 öklözővel indult az U21-es bajnokságban. Ők, most a fővárosi első fordulóban vitézkedtek. Volt, akinek több meccse is akadt, másnak csak egy – függően attól, hogy mennyien neveztek az adott súlycsoportokba. A bajnokság lebonyolítása ugyanis az, hogy előbb-utóbb mindenki összekerül mindenkivel egyszer, még a saját klubbéliek is.

Az első körben a DVSC eredményei:

  • Patai Sándor (52 kg) – 1 vereség
  • Tóth Ádám (75 kg) – 1 győzelem, 1 vereség
  • Kékesi Béla (75 kg) – 2 vereség
  • Nagy Bence (91 kg) – 1 győzelem
  • Komor László (+91 kg) – 1 győzelem.

Az első négy bunyós trénere Zöld Ferenc, Komoré pedig Salánki László.

A második kanyarra Vecsésen kerül sor, május 23-án.

– Koppányi Szabolcs –