Jöjjenek, de ne most!

Jöjjenek, de ne most!
© Illusztráció: Derencsényi István
Amikor augusztusban kinevezték a Loki vezetőedzőjét, Leonel Pontest, a portugál első nyilatkozatainak egyikében elhangzott, hogy a szakmai stáb – természetesen a sikerességet is szem előtt tartva – egyik elsődleges feladata a fiatal debreceni futballisták csapatba építése. Ez mifelénk kellemesen csiklandozza a füleket, mert lokálpatrióták vagyunk és szeretjük, ha a mi fiunk szaladgál a szélen, nem pedig egy messziről jött ember. Tamás Nándor írása.

Aztán az egész őszi szezon valahogy másképpen alakult, se a fiatalok beépítése nem kezdődött el, már ha vannak erre megérettek, sem az eredmények nem jöttek. De nagyon durván nem. Olyannyira, hogy a DVSC majdnem a kieső helyen telel, a luzitán mester meg kis híján röppent a padról decemberben. Végül megkapta a bizalmat erre az esztendőre is, s a maradása azt sugallja, hogy a vezetőség úgy véli, nem vele van itt a fő gond, hanem inkább a gyepen nyargalászó spílerek egyik-másikával. Éppen ezért erősítéseket vetítettek elő az illetékesek.

Úgy néz ki, a csapat mostani helyzetében nincs idő építkezni, a legfontosabb, hogy elkerüljön a Loki a veszélyes zónából, ehhez pedig kész játékosok kellenek. És költeni kell rájuk, anélkül nem megy. Aztán ha mégis feltűnik menet közben egy csiszolatlan gyémánt, hát jöjjön és kapjon lehetőséget az első osztályban! De úgy tűnik, a „jöjjenek a fiatalok” jelszót egy időre visszaszívták.

– Tamás Nándor –Sporthírek


hirdetés