Jóízű napok a Nagyerdőn

Akt.:
Véget ért a Zamat Fesztivál
Véget ért a Zamat Fesztivál - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Finom ételekkel, italokkal és zenei csemegékkel is várta látogatóit a Zamat Fesztivál.

Habár az időjárás nem volt épp a legkegyesebb, szép számmal akadtak látogatók a péntektől vasárnapig tartó eseményen, melynek a Nagyerdei Stadion északi rendezvénytere és a Hall adott otthont.

Az idén rendezték meg immáron nyolcadik alkalommal a legismertebb debreceni éttermek gasztronómiai különlegességeit és az ország legízletesebb pálinkáit is felsorakoztató találkozót, melyen a hagyományos ízek mellett az egyre népszerűbb streed food étkek is helyet kaptak.

Fülbemászó dallamokkal

Sercegő húsok ínycsiklandó illata és jó hangulat fogadta azokat, akik a Zamatra látogattak. Pénteken igyekeztek minél többen kihasználni a jó időt, a Hallban este az EDDA Művek lépett színpadra – természetesen telt ház előtt.

Szombaton kissé elromlott az idő, de hiába esett, a látogatóknak így is minden gasztronómiai különlegesség jólesett. El nem áztak, ugyanis az eső elől a rendezvénysátor nyújtott menedéket. Aznap este többek között A Nyughatatlan és a Wellhello zenekar szolgáltatta a vacsora utáni talpalávalót.

wh1Fotó: Molnár Péter

Vasárnapra már kissé megfogyatkozott a fesztiválozók tábora, ám a hűvösebb idő ellenére is sokan döntöttek úgy, hogy elfogyasztanak egy-egy ízletes fogást egy kis „szív­erősítővel.” A jó ebédhez pedig Vajda István bárzongoristától és a Szüret utcza formációtól szólt a nóta.

A Zamat Fesztivál minden korosztályt megszólított; nemcsak a fiataloknak kedveztek a programok, de az idősebbek is szívesen látogattak ki a Nagyerdő fái alá. Egy nyugdíjas társaság pedig csak annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy „miért ne?”.

VK


Debrecen - Nemcsak pálinkát, hanem kolbászt is töltöttek szombat reggel a Nagyerdőn. Több mint húsz csapat szállt ringbe a Zamat fesztiválon a Vágod?! elnevezésű kolbásztöltő versenyen. A szervezők által biztosított alapanyagokból készítették el a csapatok a saját ízvilágú debreceni párosukat, a ...

Debrecen - Megkezdődött a Debreczeni Zamat Fesztivál a Nagyerdei Stadion mögötti téren, illetve a Hallban pénteken. A rendezvényen vasárnap estig Debrecen legismertebb éttermei és az utcai konyha képviselői kínálják a finom falatokat. A megszomjazóknak elsősorban különleges pálinkákat ajánlanak. ...